YouTube-kanalen voor de gitarist - deel 2

Music Is Win, Rick Beato en DarreL Braun Guitar

Muzieknieuws 22-03-2019 09:03

YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

door Willem Kniknie

In deze editie featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Music Is Win

Rick Beato
DarreL Braun Guitar

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

Ter lering en vermaak
Onlangs interviewden we gitarist Paul Davids. Deze Rotterdamse muzikant heeft ondertussen ruim één miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en daarnaast is Davids gestopt met gitaarles geven om zich volledig te focussen op zijn YouTube-video’s. Op het kanaal van Paul Davids staan lessen, tips en vermakelijke filmpjes.

Uiteraard zijn er meer muzikanten te vinden op Youtube. We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site.

Specifiek
Na de algemene YouTube-reeks die we vorige week op de site hebben gezet leggen we de focus deze week op specifieke YouTube-kanalen voor fervente gitaristen. De nadruk ligt bij deze kanalen op lesvideo’s, covers en allerlei informatie op jouw interesse-gebied. 

Doe je innerlijke gitaarnerd een plezier en neem even de tijd om onderstaande kanalen te checken. 

Music Is Win
Een kanaal vol met gitaartips, lessen, inspiratie, interviews met beroemdheden en ook wat ludieke video’s. 'Gitaristen zullen het begrijpen', vind je terug in de beschrijving van dit YouTube-kanaal. Deze bewering is zeker geen leugen of borstklopperij. Music Is Win gaat op creatieve wijze de diepte in op gitaargebied. Check deze video eens over de de DADGAD stemming.

Rick Beato
Daar is Rick Beato weer. Deze Amerikaan kwam al onder de aandacht bij de algemenere YouTube-kanalen, maar ook op gitaarvlak produceert de beste man mooie video’s. In de afspeelllijst ‘Guitar Video’s’ vind je een grote opslag met producties over akoorden, melodiieen, theorie en soms cursussen die zeker een uur duren, en dat is allemaal gratis. Begin vooral met een rustige start aan de playlist van Beato en bekijk eerst deze ‘simpele’ video over hoe je een gitaarsolo kan ontwikkelen.

   

Darrel Braun Guitar 
Na de enorme sprong in het diepe met Rick Beato, is het kanaal van Darrel Braun toch een stuk luchtiger. Je vindt hier allerlei gitaarvergelijkingen, jams en handige tips. De video met countrylicks voor gitaristen die geen country (kunnen) spelen is een mooi voorbeeld van de sfeer op dit YouTube- kanaal.

Meer kijken?

Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder:

- Middle 8, Vox Earworm en 12tone 

- Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

- Marty Music en Paul Davids  

 

 

zoeken
zoeken