aanmelden
Live verslag uitreiking aan John Petrucci van de Sena Performers European Guitar Award
Vanuit Gebouw-T, Bergen op Zoom - 24 juni 2019
Muzieknieuws 24-06-2019 21:18
John Petrucci, gitarist van Dream Theater, krijgt vandaag, maandag 24 juni, de Sena European Guitar Award uitgereikt in Bergen op Zoom. Gitarist doet tijdens deze dag live verslag van alle gebeurtenissen. Aan het einde van de dag ligt er een totaalverslag met foto's en video! (foto boven door Bert Treep)

Deze avond is het derde onderdeel van de Sena Performers Guitar Week. Gisteren deden we al verslag van de Gitaardag en de Guitar Night.

Gitarist is partner van dit grootse evenement.


John Petrucci krijgt de nieuwe editie van Gitarist overhandigd door Gitarist-redacteur Patrick Lamberts - foto door Bert Treep

Bestel deze editie van Gitarist, met een groot artikel en interview met John Petrucci hier. We sturen hem op zonder verzendkosten


Live verslag! 
De dag begint met een verrassingsconcert door leerlingen van de plaatselijke gitaarschool, gevolgd door het onthullen van een banier en vanzelfsprekend het uitreiken van de award tijdens een concertavond in Gebouw-T, waar Petrucci zelf ook speelt. Zie hieronder foto's en video's, met Petrucci in bloedvorm, begeleid door de huisband.

Gisteren speelde Dream Theater in Gent, vandaag komt John Petrucci aan in Bergen op Zoom en wordt ontvangen met een verrassingsconcert door leerlingen van het CKB (gitaardocent Harald Heijnen), A Different Tune (gitaardocent Sebas Honing) en De Gitaarafdeling (gitaardocent Maxim Slock). Onder leiding van Sebas Honing spelen de leerlingen in de Markiezenhof Speak To Me, een B-kant van Dream Theater, te vinden op de officiële bootleg 'Cleaning Out The Closet'. Na een diner voor genodigden in de Markiezenhof, wordt Petrucci naar Gebouw-T geleid. Hier onthult hij zijn winnaarsbanier. Daarmee wordt hij toegevoegd aan de Hall of Fame van de Sena Performers European Guitar Award, die al bestaat uit de volgende gelauwerde gitaristen: Joe Satriani, Joe Bonamassa, Steve Vai, Slash, Brian May, Steve Lukather, Jan Akkerman, George Kooymans, Ad Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher.


John Petrucci onthult zelf zijn 'winnaarsbanier' bij Gebouw-T, onder de belangstelling van fans en fotografen.


Tijd voor livemuziek! Begeleid door de huisband (Koen Herfst - drums, Rob van der Loo - bas, Darius Timmer - toesten, Wudstik - zang) van deze SEGA European Guitar Award-avond in Gebouw-T, Bergen op Zoom speelt Marcel Singor met de huisband twee Rush-covers (Freewill en Red Barchetta).


Vervolgens is het aan de 12-jarige Wytze Spierts om indruk te maken met All Summer Long, Kid Rock's cover van Sweet Home Alabama.


Van jong talent naar de veteranen van Wild Romance, met natuurlijk Saturday Night, de bekendste hit van Herman Brood & His Wild Romance


Eric Vaarzon Morel imponeert met zijn flamencospel, later schuift slagwerker Koen Herfst aan op cajon voor een indrukwekkend duel.


'Held op sokken' Joe Tal speelt met een backing track, onder meer het nummer New Horizons van Textures. Bijna was hij er niet bij geweest vanavond, want hij heeft een ongeluk gehad en daarbij zijn teen gebroken. Dus speelt hij maar op sokken, waarvoor hulde!


Pablo van de Poel van DeWolff en producer van onder andere Dawn Brothers, speelt onder andere Kill Me Tomorrow van Dawn Brothers


Jan Akkerman, met o.a. een jodel-loze uitvoering van Hocus Pocus

Arjen Lucassen (Ayreon) reikt de European Guitar Award 2019 uit aan John Petrucci. 'Ik ben nu 51 en heb nog nooit een gitaaraward ontvangen. Nu heb ik er eentje! [...] De gitaar is het meest awesome instrument. [...] Wie wil er nu geen gitarist zijn? Het enige nadeel: er zijn er zoveel die gitaar spelen, haha! Deze award is een klopje op mijn schouder', aldus Petrucci in zijn dankwoord. (foto Bert Treep)


Alle huidige leden van Dream Theater en oud-winnaars van de Sena Performers European Guitar Award hebben een videoboodschap ingesproken voor Petrucci, om hem te feliciteren. Vooral Joe Satriani maakte er wat moois van en zette voor de gelegenheid een pruik op en plakte een nepsik op.


John Petrucci speelt, begeleid door de huisband van deze SEGA European Guitar Award avond in Gebouw-T, Bergen op Zoom, nadat hij de award in ontvangst heeft genomen.


John Petrucci speelt, samen met zijn vrouw Rena, begeleid door de huisband een cover van The Allman Brothers Band: Jessica 


Zelden vertoond: John Petrucci speelt op het podium zij aan zij met zijn vrouw Rena (foto Bert Treep)Tevreden Petrucci's en een tevreden huisband! (foto Bert Treep)