JB Meijers' gitaarverzameling

Fotoverslag bij het interview in Gitarist 281, augustus 2014

Gitarist Extra 27-07-2014 10:07

In het augustusnummer van Gitarist spreken we met JB Meijers over zijn succesvolle samenwerking met Ilse DeLange in de Common Linnets, met als voorlopig hoogtepunt de tweede plaats bij het Eurovisiesongfestival met Calm After The Storm. Het tweetal heeft een gezamenlijke studio ingericht in de Hilversumse Wisseloord Studio’s waar ze nieuwe songs schrijven en produceren. Daar bevindt zich ook een deel van JB Meijers' gitaarcollectie. Bekijk hier een aantal topstukken uit zijn verzameling met toelichting van JB zelf.

Oranje Gretsch 6120

“Dit is een cadeau van Ilse nadat we de finale hadden bereikt in Kopenhagen. Ze had me zien kwijlen bij de gitaar en heeft hem toen stiekem gekocht en aan me cadeau gedaan. Het is een all original 1962 6120. Ik gebruik hem momenteel veel bij The Common Linnets. Overigens heb ik een gepast tegencadeau gekocht voor Ilse :-)”

 

 

 

National

“Deze gitaar heb ik gekocht voor de looks. Maar hij klinkt erg goed. Donker en boxy. Ik gebruik hem veel voor slidewerk bij De Dijk. Hij is lang mee op tour geweest.”

 

 

 

 

 

Zwarte SG met Duesenberg vibrato in Bigsby-stijl 

“Deze gitaar lag in de voormalige repetitieruimte van Tröckener Kecks. Het is een van mijn hoofdgitaren. Blijkt dat ie van Richard Janssen is geweest, die hem destijds met Rick (de Leeuw) voor een Telecaster heeft geruild. Ik heb natuurlijk jaren geleden met Richard in Shine gespeeld. Echt een geweldige gitaar, een van mijn lievelingsinstrumenten. Hij is veel te horen op recente Dijk- en Solomon Burke-platen.”

 

 

 

Gibson Les Paul Goldtop met P-90’s en Duesenberg Fullerton CC Custom Shop 'Rusty'

 

“De Goldtop was jaren mijn nummer 1-gitaar bij Supersub, Ellen ten Damme en De Dijk. Tot ik hem lang uitgeleend heb aan Teun (Hieltjes) van Go Back To The Zoo. Echt een geweldig instrument. De ‘Rusty’ is een cadeau van Ingo Renner, de directeur van Duesenberg. Ik speelde tijdens de finale van het songfestival op een witte Fullerton CC. Die was daarna in heel Europa uitverkocht. Dit is een bedankje van Ingo. Dat kwam me niet slecht uit want ik wilde eigenlijk een tweede CC Fullerton kopen als back-up voor live.”

 

 

Fender Custom Shop Jazzmaster

“Ooit ‘van de muur getrokken’ bij Waveworld. Dit is een te gekke Jazzmaster. Ik heb ook twee oude ‘62’ers, maar op de een of andere manier is deze stabieler. Je levert wat mojo in daarvoor :-)”

 

 

 

 

 

Fender Telecaster Thinline 

“Deze is van Ilse.”

 

 

 

 

 

 

 

Slidegitaar met resonator

“Dat is mijn nieuwste baby: een ‘68 Original Hound Dog Dobro squareneckgitaar. Gekocht op aanraden van Jerry Douglas. Ik gebruik deze om zo goed en zo kwaad als het kan Jerry’s partijen live te spelen bij The Common Linnets. Is nog niet eenvoudig, maar ik kom er...”

 

Elektrische steelgitaar

“Een lapsteel van Gretsch: simpel en helemaal te gek. Voor het elektrische lapsteelwerk. Gaat standaard met een volumepedaal mee.”

 

Rebelrelic Tele-type met Bigsby 

“Deze heb ik laten bouwen naar mijn specificaties. Supermooie Tele met een wat donker karakter. Rockbeest met Jazzmaster-rinkeltjes erbij!”

 

 

zoeken
zoeken