aanmelden
Dany Lademacher: gitaarheld van de Lage Landen
Video bij het interview in Gitarist 293
Gitarist Extra 23-07-2015 08:07
In Nederland zal Dany Lademacher voor altijd verbonden zijn met Herman Brood, die met Lademacher op gitaar zijn allergrootste successen beleefde. Dat de Belg miljoenen albums verkocht met andere artiesten is veel minder bekend. In Gitarist 293, augustus 2015 blikt Lademacher terug, maar kijkt hij ook vooruit nu hij de Wild Romance weer nieuw leven heeft ingeblazen. Hier kun je wat video’s zien uit de lange carrière van deze rocklegende van de Lage Landen.

Hoofdfoto: Eric van Nieuwland 

 

The Shakes en Kleptomania 

 

shakesDe eerste band waarmee Dany Lademacher opviel waren The Shakes (1966-1968). Met deze heavy bluesband speelde hij o.a. in het voorprogramma van The Who.

klepto

Hierna zat hij in Kleptomania (1968-1971) en behaalde drie jaar lang de eerste plaats in de Belgische gitaristenpolls. Hun tweede single I’ve Got My Woman By My Side werd hun bekendste nummer.  


Herman Brood & His Wild Romance

wrIn 1976 trok Dany Lademacher naar Nederland om zich bij Herman Brood & His Wild Romance te voegen. De band was een ongekend succes en Lademacher schreef mee aan tientallen songs waaronder de internationale hit Saturday Night, dat in 1978 de 17e plaats van de Amerikaanse Top 100 bereikte. Kijk en luister hier naar een paar van hun bekendste nummers: Saturday NightNever Be Clever en, voor de Britse tv, I Love You Like I love My Self en Doin' It.

 

The Radios

radios

In de jaren negentig beleeft Dany Lademacher een tweede grote succesperiode met The Radios, de popband van de Belgische tv-presentator Bart Peeters. Hun single She Goes Nana werd een internationale hit. In de video kunnen we vooral van Lademachers vocale kwaliteiten genieten...