David Bowie’s gitaargiganten - leer de stijlen van Mick Ronson, SRV, Nile Rodgers en meer

Audio bij de workshop in Gitarist 300

Gitarist Extra 24-02-2016 12:02

In Gitarist 300, maart 2016 vind je een uitgebreide feature over de gitaristen die David Bowie in de loop der jaren terzijde hebben gestaan. In het artikel vertellen ze hoe het was om met de in januari overleden popster te werken. Aansluitend is er een workshop waarin de stijlen van tien van deze gitaargrootheden worden geanalyseerd. In het blad staan de voorbeelden in tabs genoteerd, hier kun je horen hoe ze moeten moeten klinken.

Tijdens zijn carrière heeft David Bowie met veel geweldige muzikanten samengewerkt. En hij had met name een goede neus voor gitaartalent, zoals je in het artikel in Gitarist 300 kunt lezen. De tien gitaristen die we voor de workshop hebben geselecteerd, hebben de afgelopen veertig jaar stuk voor stuk een belangrijke rol gespeeld in het vormen van zijn sound. Het zijn achtereenvolgens Bowie zelf, Mick Ronson, Mick Wayne, Adrian Belew, Robert Fripp, Carlos Alomar, Nile Rodgers, Earl Slick, Stevie Ray Vaughan en Reeves Gabrels.  

De muziekvoorbeelden omvatten tien riffs en licks in de stijl van deze gitaargiganten. Elk idee van vier maten wordt tweemaal herhaald en op de backingtrack is de leadgitaar niet te horen zodat je mee kunt spelen. De riffs en licks worden achter elkaar doorgespeeld in één track.

Audiovoorbeeld

Backingtrack

zoeken
zoeken