aanmelden
Video's bij de tests in Gitarist 304
Guild, Marshall, Seagull
Gitarist Extra 23-06-2016 10:06
De tests van de Guild Starfire II ST, Marshall Code25 & Code50 combo en de in Burnt Umber uitgevoerde Seagull S6 Original Q1T & Entourage Folk Q1T uit Gitarist 304, juli 2016 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken.

De Guild Starfire II kwam voor het eerst uit in 1960. De huidige versie heeft de klassieke uitstraling behouden, maar het is geen heruitgave van een specifieke uitvoering. Hij heeft ‘Little Bucker’ humbuckers die je pas vanaf 1963 zag en een brugconstructie waarvoor een flink blok - of eigenlijk twee blokken - in de body nodig is, waardoor de grens tussen compleet hol (zoals bij de Starfire III) en een volledig sustainblok (Starfire IV, V en VI) vervaagt.  

Verschillende fabrikanten maken gebruik van een Digital Signal Processor (DSP) in de voortrap van een top of combo. De meeste grote merken hebben inmiddels zo’n soort versterker in hun catalogus, maar Marshall bleef lange tijd een uitzondering. Dat is veranderd met de komst van de gloednieuwe Code serie, waarvan we de Code25 en de Code50 in het blad testen. Hier kun je ze beluisteren.

De Seagull serie van Godin heeft voor 2016 een aantal veranderingen ondergaan. De nieuwe modellen zijn nu allemaal elektro-akoestisch en er is ook een nieuwe kleur: Burnt Umber, zoals we op beide testgitaren zien. Verder zit er een nieuw element onder het zadel en zijn er nieuwe stemmechanieken. Kijk en luister!