aanmelden
Video's bij de tests in Gitarist 323: G&L, Victory
G&L Legacy en Victory V40 Deluxe & V130 Super Countess
Gitarist Extra 17-01-2018 10:01
De tests van de G&L Legacy en Victory V40 Deluxe & V130 Super Countess uit Gitarist 323, februari 2018, hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken.

Leo Fender, de vader van de Strat en de Tele, besloot bij de oprichting in 1979 van G&L dat hij, ondanks de populariteit van deze gitaren, nog een aantal aspecten van zijn vroegere meesterwerken kon verfijnen.

Vandaag de dag is G&L nog altijd een actief bedrijf dat nog steeds een alternatief aanbiedt voor Leo’s vroegste ontwerpen. De gitaar die we in het blad testen is een G&L Legacy, een klassieke doublecut die wordt gebouwd in hun de facto customshop in Fullerton, Californië.  

De in het Verenigd Koninkrijk geproduceerde versterkerserie van Victory blijft groeien en er is wereldwijd veel belangstelling voor. Met endorsers als de fenomenale Guthrie Govan en Richie Kotzen is dat niet vreemd. De nieuwste toevoegingen aan Victory’s versterkerreeks zijn de brede V40 Deluxe combo en de compacte en zeer krachtige V130 Super Countess top. 

De V40 Deluxe is een opnieuw gevoicete, aangepaste versie van de bestaande V40 Duchess, met tremolo en reverb erbij.

 

De V130 Super Countess top is een aangepaste versie van de V30 Countess, die werd ontwikkeld voor Guthrie Govan als zijn ‘vliegversterker’.