aanmelden
Daniel Steinhardt - That Pedal Show
Video's bij het interview in Gitarist 323
Gitarist Extra 17-01-2018 10:01
In Gitarist 232, februari 2018 kun je een interview lezen met Daniel Steinhardt, de man achter TheGigRig switchingsystemen Ún That Pedal Show, de YouTube-hit over alles wat met effectpedalen te maken heeft. Het motto van de show: er zijn geen antwoorden, alleen betere vragen.

Steinhardt presenteert That Pedal Show niet alleen, maar samen met Mick Taylor, oud-hoofredacteur van ons Engelse zusterblad Guitarist. Met 121.000 abonnees en bijna 13 miljoen views is de show, die in 2015 begon, een grote hit onder effectliefhebbers.

Wekelijks laten Dan en Mick, gezeten met hun gitaar voor de camera, alles wat maar met effectpedalen te maken heeft de revue passeren. Ze kiezen daarbij voor verschillende invalshoeken, maar meestal komt het erop neer dat ze enthousiast aan knoppen draaiend naar effecten luisteren en daarop hun commentaar geven.

Alle effectcategorieën komen voorbij, waarbij meestal een aantal pedalen in detail met elkaar worden vergeleken. Onderwerpen al pedaalvolgorde komen ook aan bod en er worden zelfs af en toe uitstapjes gemaakt naar gitaren en versterkers.

Geregeld komen er bekende namen langs bij de show, zowel gitaristen als effectbouwers. Zo deelden Steven Wilson, Andy Timmons, James Bay en Ed O'Brien al hun enthousiasme voor bepaalde pedalen met Dan en Mick en konden we ook bouwers als Robert Keeley zien.

Top 3 video's
Het valt niet mee een representatieve greep te doen uit de 147 video's die tot nu toe zijn geüpload. Als je nog nooit iets van That Pedal Show hebt gezien, kun je misschien het beste bij de playlists beginnen, die o.a naar effectgroep zijn ingedeeld. 

Kijk hier naar de drie best bekeken afleveringen: een show over de Boss Metal Zone met Rabea Massaad als gast, eentje over hoe je een betere leadtoon krijgt en een show over de brandende kwestie van pedaalvolgorde.