aanmelden
In 20 minuten... beter arpeggios spelen
Audio bij de workshop in Gitarist 334
Gitarist Extra 13-12-2018 10:12
In Gitarist 334, januari 2019 vind je de noten en tabs bij deze workshop. Speel creatieve, muzikale licks en leer de essentiële arpeggio’s zonder ten onder te gaan in halsdiagrammen en technieken.

Dit is geen workshop specifiek voor shred-gitaristen, al zitten er best uitdagingen tussen de voorbeelden. We hebben ons met name laten inspireren door artiesten als Mark Knopfler, David Gilmour, The Edge, Gary Moore en Misha Mansoor - stuk voor stuk gitaristen die arpeggio’s op creatieve en muzikale manieren weten te gebruiken.

Beluister hier de audio om te horen hoe de voorbeeldpartijen in het blad moeten klinken. Elk voorbeeld wordt een keer langzaam en een keer snel gespeeld.

Delay in de stijl van The Edge
Deze riff in achtste noten wordt gespeeld met een delay van een gepunteerde achtste en dat geeft die specifieke, ruimtelijke The Edge-vibe.

Solo in de stijl van Pink Floyd
Deze bluesy lick volgt de contouren van verschillende A mineur-arpeggio’s.

Hardrock mineurlick
Dit E mineur-arpeggio is uitgebreid met een none (Fis), waardoor Emin/add9 ontstaat, en is een favoriet van Gary Moore en Paul Gilbert.

Een arpeggio met tap
Als je linkerhand mobiel genoeg is, kun je de hele hals oversteken met deze, door Misha Manoor geïnspireerde tappinglick.