aanmelden
Video-interview met Gibson CEO James JC Curleigh tijdens NAMM 2020
Over frikandel speciaal, het stof van Gibson en zijn focus op Epiphone
Gitarist Extra 21-02-2020 11:02
Tijdens de NAMM Show kregen we de gelegenheid om James Curleigh, kortweg JC, te spreken, de Gibson CEO die afgelopen jaar het legendarische merk uit het dal trok. Tot onze verrassing bleek hij ook alles te weten over patatjes speciaal, kroketten en Grolsch.

door Steven Faber

Voor het video-interview werden Chris Dekker, hoofdredacteur van De Bassist, en ik welkom geheten door een dame van Gibson die ons instrueerde eerst met James Curleigh te bespreken welke vragen we zouden stellen zodat hij in de juiste ‘mindset’ kon komen, waarna we het interview konden beginnen. Toen hij met stevige pas naar ons toe kwam, begon hij met een goed uitgesproken Nederlandse vloek, gevolgd door “frikandel speciaal!”. De camera’s gingen gelijk aan en het interview kon beginnen.

Bekijk het volledige interview hier. 

 

Over de ontwikkelingen voor 2020 vertelt JC: “Mensen kennen onze customshop in Nashville, maar we hebben nu ook een akoestische customshop geopend in onze akoestische fabriek in Bozeman, Montana. Dat geeft onze bouwers de kans om gitaren van de hoogste kwaliteit te maken. Daarnaast heeft Epiphone onze focus. Dat had een persoonlijke en professionele reden. Persoonlijk omdat mijn moeder altijd Epiphone speelde - dat deed ze omdat The Beatles dat ook gebruikte - en professioneel omdat als je naar de geschiedenis kijkt, Epiphone niet de kleine broer van Gibson is, maar de oude broer. En dus hebben we nu de lijnen van Epiphone inspired by Gibson en Epiphone Originals, met modellen als de Texan, Excellente en Casino. Ten slotte brengen we dit jaar ook nog een klein merk terug met een Nederlandse connectie via Eddie van Halen: Kramer.”