Jerome Hol in nieuwe aflevering StageCoach Sessions

Live-registratie met instructievideo, workshop en interview

Gitarist Extra 28-05-2020 08:05

In dit artikel op Gitarist.nl vind je de tweede aflevering van onze nieuwe videoserie StageCoach Sessions. Videoserie? Ja! Maar eigenlijk véél meer, want behalve de video's met live-performances, workshops en interview, vind je de workshop inclusief tabs en het interview ook in Gitarist 351, juni 2020. Online hier op Gitarist.nl kan je ook nog eens de backingtracks horen waarover je kunt meespelen, inclusief de pdf's als downloads! Het kan niet op! De video's vind je in dit artikel, maar natuurlijk ook op ons YouTube-kanaal GitaristVideo. Topgitarist Jerome Hol staat centraal in deze aflevering. Veel plezier met de tweede StageCoach Sessions!

Vorig jaar zijn we met Gitarist en de andere magazines in onze uitgeverij de serie Aquarium Sessions begonnen: miniconcerten, tutorials en interviews bij ons op de redactie gefilmd.

Dit jaar presenteren we de gloednieuwe StageCoach Sessions, een initiatief van gitarist Matthieu Brandt. De video’s, gefilmd op locatie, omvatten topkwaliteit live-opnames van bands, instructievideo’s per muzikant met workshops inclusief tabs, en interviews die zowel op video als in onze magazines gepubliceerd worden.

 

 Vorige maand hebben we de instructievideo, workshop, live-registratie, rigtour en interview gepresenteerd met Richville's Richard van Bergen. Natuurlijk nog steeds te bekijken. Klik hier

Jerôme Hol
In deze tweede aflevering komt Jerôme Hol aan bod met maar liefst vijf live-tracks opgenomen in Q-Factory, Amsterdam, waarvan twee tracks geanalyseerd worden: Coffee On The Go en You'll Hear it.  

Jerôme Hol (39) is een van de meest eigenzinnige gitaristen van zijn generatie. Hol is de vaste gitarist in de Hans Dulfer band, heeft zijn eigen trio en deelde ook het podium met Billy Cobham, Dr. Lonnie Smith, Michiel Borstlap, Dick de Graafs Cry Baby, Teus Nobels Liquid Music en Legacy Quintet.

Live performances & splitscreen workshops
Bekijk hier de vijf live-video's van het Jerôme Hol Trio: Trace Of Paint, Riff Ranger, Swampin', Coffee On The Go en You'll Hear It. Coffee On The Go en You'll Hear It worden door Hol ook in een mooie splitscreen instructievideo ontleed.

Van deze songs vind je onderaan de pagina ook de backingtrack om zelf over te spelen plus noten en tabs in pdf-formaat. Klik op het plaatje om de pdf te openen en desgewenst te downloaden.

Trace Of Paint - live performance

Riff Ranger - live performance

Swampin' - live performance

Swampin' thema - live performance

Coffee On The Go - live performance & splitscreen workshop

You'll Hear It - live performance & splitscreen workshop

Interview
In het blad vertelt Jerôme Hol hoe hij ooit op saxofoon begon maar al spoedig op gitaar overstapte, met als groot voorbeeld Jimi Hendrix - die hij overigens nooit navolgde. Hol is wars van denken in vakjes en speelt net zo lief jazz als metal. Het belangrijkste voor hem is dat er in vrijheid geïmproviseerd kan worden.  

Bekijk hier het hele interview, in drie delen, dat we met hem hadden. 

Tabs en backingtracks
Klik op de tabs om de pdf te downloaden.

zoeken
zoeken