aanmelden
Jamtrack: rockabilly
Audio bij de workshop in Gitarist 353
Gitarist Extra 22-07-2020 16:07
In Gitarist 353, augustus 2020, vind je de noten en tabs bij deze workshop. Zet je haar in het vet en oefen je beste rockabillylicks met onze backingtrack in jarenvijftigstijl.

In de jaren vijftig kwam een nieuwe soort muziek tot leven, met daarin elementen van country en rhythm & blues. Rockabilly zou later opgaan in de rock ‘n’ roll, en zou uiteindelijk zelfs punk beïnvloeden. Elvis Presley’s gitarist Scotty Moore wordt beschouwd als een van de grondleggers van rockabilly, samen met Cliff Gallup (die bij Gene Vincent speelde) en Carl Perkins (Blue Suede Shoes - de gitarist op de foto). Veel later, in de jaren zeventig en tachtig, kende de stijl een opleving dankzij acts als The Stray Cats en Reverend Horton Heap, die rockabilly allerlei spannende nieuwe richtingen op stuurden.

Backingtrack
De akkoorden van onze track kun je overal gebruiken, van pre-rock ‘n’ roll tot het agressievere en punk-achtige psychobilly. Luister goed naar de track en misschien ook naar wat artiesten die hierboven genoemd worden, en experimenteer met je gitaargeluid om je eigen draai aan de stijl te geven.