aanmelden
TC Electronic HyperGravity & Sentry
Nieuwe compressor- en noisegatepedaal van studiokwaliteit
Merknieuws 02-10-2015 15:10
Met de HyperGravity en Sentry voegt TC Electronic twee nieuwe state-of-the-art pedalen toe aan zijn vermaarde TonePrint reeks. Beide multibandeffecten zijn gebaseerd op de MD3 algoritme die we kennen uit TC's studiokrachtpatser, de System 6000.

HyperGravityhg
Direct uit de doos kan de HyperGravity compressor een overvloed aan compressorgeluiden produceren, van zeer transparant en muzikaal, zoals je normaal alleen studioprocessors aantreft, tot de geplette en geperste sounds van vintage compressors (in de aparte vintage-mode). En dit scala kan nog flink worden uitgebreid via de TonePrint-functie met gratis te downloaden customgeluiden en zelfgemaakte compressorsounds met behulp van de TonePrint Editor.

s

 

 

Sentry
Dezelfde TonePrint-mogelijkheden vind je ook bij de Sentry, een noisegatepedaal die in alle brom- en ruisverdelgende behoeften van de gitarist moet voorzien. En ook hier is er al veel mogelijk in de standaardmode. Zo zorgt de multibandinstelling voor een naadloze, organische ruisonderdrukking die in elk genre bruikbaar is, niet alleen bij extreme highgainsounds. 

Een klassieke hard-gate mode is echter ook aanwezig, speciaal voor heavygitaristen die hun larger than life-riffs plotseling willen kunnen stoppen. Verder is er een send/returnloop aanwezig voor noisy pedalen en amps, die ook op creatieve wijze als sidechain gebruikt kan worden om het pedaal precies te syncen met een ander signaal.

www.tcelectronic.com