aanmelden
Fender brengt Hendrix Strat uit
If 6 was 9
Merknieuws 30-10-2015 10:10
Fender brengt opnieuw een Jimi Hendrix Stratocaster uit met linkshandige eigenschappen op een rechtshandig model. De Strat is verkrijgbaar in de kleuren zwart en olympic white.

Rechts of links?
Het verhaal is bekend: in de jaren '60 maakte Fender nauwelijks linkshandige gitaren en dus nam de linkshandige Hendrix een rechtshandige gitaar en draaide die om. De Jimi Hendrix Stratocaster die Fender nu uitbrengt - er zijn al eerder Hendrix Strats geweest - is een rechtshandige gitaar met een omgekeerde hals. Hij is voorzien van American Vintage ’65 elementen, waarvan het brugelement andersom schuin is geplaatst. Hierdoor krijgen de bassnaren meer helderheid, terwijl de hoge snaren bij dit element wat warmer zullen klinken.
De 9,5 inch toetsradius is een moderne standaard voor Fender en geeft aan dat het er bij deze gitaar niet om gaat een historisch correcte 60's versie te maken, maar een goed bespeelbaar instrument dat voldoet aan de verwachtingen van deze tijd. De hardware is verchroomd en op de halsbevestigingsplaat staat een afbeelding van Hendrix. Zijn handtekening vind je aan de achterkant van de grote jaren-'70 kop.

 

 

 

 

 

 

Zie hier de introductie van de Jimi Hendrix Stratocaster: 

Meer info: www.fender.com