aanmelden
Star Wars gitaren
Episode VII inspireert Nederlandse Vincent Guitars
Merknieuws 02-12-2015 16:44
Met de nieuwste Star Wars film in aantocht, introduceert Vincent Guitars uit Zwaag twee Star Wars gitaren: De Rebel Jag en de Imperial Caster. Deze twee exclusieve gitaren hebben een uitzonderlijke look & feel en zijn daarnaast voorzien van twee bijpassende pedalen.

Gitaarbouwer Vincent Uijtendaal is Star Wars fan van het eerste uur. Het bouwen van twee op Star Wars geinspireerde gitaren kwam dan ook niet als een verrassing. De Rebel Jag is herkenbaar afgeleid van de Rebel space ships, waarmee wordt gestreden tegen de ‘evil’ Darth Vader en zijn ruimtestation The Death Star. De oppervlakte van The Death Star zie je vervolgens duidelijk terug in de Imperial Caster.


Een R26 robot regelt de toon.

Rebel Jag
De van een Fender Jaguar afgeleide Rebel Jag heeft een body die is voorzien van beschoten space ship beplating met de kenmerkende Rebel kleuren. Het geluid komt van twee handgewonden P90 elementen waarvan de toon kan worden geregeld door een speciale knop in de vorm van een R26unit, een van de kleine Rebel robots. Verder is er een tremolo unit aanwezig. De hals van de Rebel Jag is van gevlamd esdoorn met een matte afwerking en de toets van palisander heeft een Rebel logo van parelmoer. Ook in de kop vind je het Rebel logo terug. “The force is strong with this one!”

Imperial Caster
De Imperial Caster is de ‘dark & evil’ tegenhanger van de Rebel Jag. De ‘Death Star surface’ van deze gitaar is ontstaan door het gebruiken van diverse technische en bouwpakketonderdelen, op dezelfde manier als de meeste ruimteschepen van Star Wars zijn gemaakt. Door hiervan een mal te maken is het kunststof oppervlak ontstaan. Het ‘vette’ geluid van de Imperial Caster is te danken aan de twee humbuckers die geregeld kunnen worden met parelmoer ingelegde ‘Death Star’ knoppen. De donker gelakte esdoorn hals is voorzien van een ebbenhouten toets waarin het Imperial logo is verwerkt. Dit bijpassende logo vind je ook bij deze gitaar in de kop terug. “Impressive... Most impressive”.  

Blieb
Ooit een gitaar horen klinken als R2D2, het herkenbare kleine Star Wars robotje? Dat kan met het Rebel effectpedaal dat bij de Rebel Jag wordt geleverd. Als je de snaren aanslaat is het net alsof R2D2 naast je zit. Daarnaast is het uiterlijk van het pedaal precies passend bij de Rebel Jag gitaar.
Ook de Imperial Caster heeft een bijpassend pedaal. Dit effect kent twee verschillende destortion opties waarmee de ‘Dark Presence’ gelijk hoorbaar is. Qua look & feel is deze helemaal afgestemd op de vernietigende Death Star.
Beide pedalen zijn speciaal voor Vincent Guitars gemaakt door Arnoud Philip.


Zie voor meer info: www.vincentguitars.com