Fender The Edge Signature Stratocaster

Na versterker nu ook een gitaar voor U2 gitarist

Merknieuws 01-04-2016 16:04

Fender lanceert de The Edge Signature Stratocaster, hand in hand met de The Edge Deluxe versterker. Wat kunnen we verwachten behalve de handtekening van de U2 gitarist die de kop van de gitaar siert?

The Edge Stratocaster
Het uitgangspunt van deze signature gitaar was een veelzijdigheid aan klanken en een zeer goede bespeelbaarheid. Voor de klank is de gitaar uitgerust met twee Custom Shop Fat 50s enkelspoelselementen met vlakke pooltjes en een DiMarzio FS-1 pickup, die een vol en warm geluid geeft in de brugpositie.
De kwartiergezaagde esdoorn hals heeft een C-profiel en een toets met een radius van 9.5 inch. De moderne tremolo scharniert op twee punten en heeft een arm die je moeiteloos in het tremoloblok kan duwen.


Wil je het pakketje compleet maken, dan biedt Fender ook de door The Edge ontworpen, 6,5 cm brede dubbelgestikte lederen gitaarband.

The Edge zegt het volgende over het productieproces: "De Stratocaster is een van de gitaren waar ik altijd een band mee heb gevoeld. Ik vind dat het een rauwe toonsstructuur uitstraalt die innovatie en ontdekking bevorderd. Na twee jaar met Fender en haar Custom Shop samen gewerkt, zijn we er in geslaagd het ontwerp van mijn vaste gitaar en versterker te verfijnen en geluiden te creëren die bijna hetzelfde klinken als de geluiden in mijn hoofd."

Zie ook: www.fender.com en www.gitarist.nl (voor de aankondiging van de The Edge Deluxe op de NAMM Show).

zoeken
zoeken