aanmelden
Laney Mini Amps
Lionheart, Ironheart en Supergroup op bureaubladformaat
Merknieuws 10-04-2018 10:16
De Musikmesse in Frankfurt is weer begonnen. Ondanks dat de beurs de laatste jaren behoorlijk in de schaduw van de NAMM in LA staat, zal er ongetwijfeld wat nieuws te vertellen zijn. We trappen af met een serie kleine Laney-versterkers.

Laney heeft in haar ongeveer 50-jarige historie veel grote versterkers uitgebracht. Denk aan de Supergroup, waar onder meer Tony Iommi van Black Sabbath mee speelde. De Britten maken nog steeds dikke buizenbakken, maar ze gaan ook met de tijd mee.

De Mini-Laney-serie bevat zes, op batterijen of adapter werkende versterkers, die gebaseerd zijn op de Lionheart, Ironheart en Iommi's Supergroup: de Mini-Lion, Mini-Iron en Mini-SuperG. De versterkers hebben twee kanalen, bediening voor toon en volume, een ingang voor bijvoorbeeld een mp3-speler, een koptelefoonuitgang en een Laney Smartphone Insert.Met deze zogenaamde LSI kun je het ampje met een meegeleverde mini-jackkabel aansluiten aan je telefoon, waarop je een speciale app kunt installeren. Denk qua werking aan de iRig Nano Amp van IK Multimedia.We hadden het over zes versterkers, maar we noemden maar drie types. Alle drie de types zijn er namelijk in twee formaten: 3W-mono of 2x3W-stereo. Bij de laatste krijg je naast twee speakertjes ook nog eens een ingebouwde, digitale delay. De prijzen zijn respectievelijk € 45,- en € 87,-

Laney-website
Importeur GitaarBizz


 
Video: meer over de kleine Laney's.