aanmelden
NAMM Show 2019, deel 14: Sheeran Guitars by Lowden
Ed Sheeran komt met betaalbare gitaarlijn
Merknieuws 29-01-2019 15:34
Opvallend nieuws vanaf de NAMM Show in L.A.: Ed Sheeran was in hoogst eigen persoon aanwezig om zijn eigen lijn akoestische gitaren te presenteren: Sheeran Guitars by Lowden. De kleine instrumenten zijn gebouwd door het Ierse Lowden en waren - om de spanning op te voeren - pas enkele dagen voor aanvang van de NAMM Show klaar.

We bezochten de aparte stand voor de Sheeran Guitars en introduceren het nieuwe merk in deze video.  

Om zijn nieuwe instrumenten onder de aandacht te brengen, kwam Sheeran hoogstpersoonlijk langs voor een persconferentie die was georganiseerd in het Convention Center. Samen met de gitaarbouwer George Lowden beantwoordde Sheeran vragen. Zelfs CNN was aanwezig! 

George Lowden is oprichter en eigenaar van het merk Lowden. De gitaarbouwer richt zich op unieke, handgemaakte en daardoor prijzige gitaren. Sheeran is al langer liefhebber van de instrumenten en zocht samen met Lowden naar een manier om de gitaren voor een betaalbare prijs te produceren en te verkopen.

Made in...?
De gitaren vallen op door een kleine body en een mensuur van 24 inch. De productie vindt plaats in Ierland. Een groot deel wordt door machines gedaan om kosten te drukken. Daarnaast zorgen aspecten als een geschroefde hals en geen binding voor extra korting. De gitaren zijn bijna allemaal voorzien van LR Baggs Elementen en worden geleverd met een draagtas. 

Betaalbare gitaren 
Er zijn twee soorten ‘Sheeran’ gitaren, de W serie en de S serie (prijsklasse van 800 tot 1300 euro). Elke serie bevat drie modellen. Sheeran hoopt met deze lage prijzen iedereen een kans te geven om een goede gitaar aan te schaffen die mogelijk beter is dan de concurrenten in de genoemde prijsklassen.

De W serie is speciaal gebouwd op de gewenste afmetingen van Sheeran en daardoor zijn deze gitaren erg compact. De S serie onderscheidt zich door extra comfort in de vorm van bijvoorbeeld een cutaway, een armsteun en er is keuze uit meerdere houtsoorten.

 

sheeranguitars.com 

Hoofdfoto boven door Getty Images for NAMM