aanmelden
Fender Sixty-Six: een soort van Stratocaster?
De Sixty-Six bewijst dat een Jazz body niet alleen gemaakt is voor de basgitaar
Merknieuws 16-04-2019 10:50
Fender is creatief op stoom met de Alternate Reality Series. Deze maand komt er weer een interessant bouwsel op de markt: een gitaar met een Jazz body, bekend van de Fender Jazz Bass, en een Stratocaster hals. Daarnaast vindt men Telecaster elementen in de hals- en middenpositie en een humbucker bij de brug.

De gitaar die eigenlijk niet in een hokje te duwen valt komt met een essen body en de hals en de toets zijn vervaardigd uit esdoorn. 

Om het Jazz Bass gevoel kracht bij te zetten, heeft Fender een chromen regelpaneel toegevoegd. Ook zijn de correcte zwarte volume- en toonknop die men op een Jazz basgitaar vindt, gemonteerd. De elementcombinaties kunnen met een 5-standenschakelaar gekozen worden.

Om te voorkomen dat deze gitaar - met een basgitaar-achtige body - in een identiteitscrisis raakt, is er een Stratocaster tremolo gemonteerd. De kop van dit instrument ook geinspireerd op de Stratocaster en Fender heeft gekozen voor vintage stemmechanieken. 

De Fender Sixty-Six komt in drie kleuren: Sunburst en Daphne Blue met een mintkleurige slagplaat en Natural met een zwarte slagplaat. De gitaar kost rond de 850 euro en wordt geleverd met een luxe draagtas. 

Een maand geleden presenteerde Fender de eerste gitaar uit de Alternate Reality Series, de Powercaster

Fender website