aanmelden
Summer NAMM 2019: Nieuwe signature voor Ellefson
Megadeth-bassist krijgt nieuwe bas
Merknieuws 19-07-2019 11:28
Jackson en David Ellefson zijn al jaren onafscheidelijk met elkaar verbonden. Om de achtsnarige partijen van het Altitudes + Attitude-album live te brengen, maakten de Amerikanen zelfs een tiensnarige bas voor hem. Vijf snaren met vijf octaafsnaren dus. De nieuwste Jackson is wat mer vintage.

De nieuwe bas voor Ellefson heeft een mooie korte naam: de X Series Signature David Ellefson Concert Bass GBXM IV (hoofdfoto). Die van de vijfsnarige versie is nog iets korter, doordat de naam eindigt met alleen V.

Ellefson was zelf betrokken bij het ontwerp en voordat Jackson ons de officiële foto's en specs stuurde hadden we al een e-mail van David zelf in de inbox: 'Kijk eens hoe te gek mijn nieuwe bas wordt? Ik ben er superblij mee!'

Zowel de IV als de V hebben een populieren, ergonomische body en een esdoorn hals. De compound radius (12"-16") van de eveneens esdoorn toets komt snelle licks en loopjes ten goede. Qua elementconfiguratie zien we de klassieke PJ-opstelling en in dit geval zijn het actieve elementen van EMG. Je combineert de elementen met een blend-knop en vervolgens verfijn je je sound verder met de 3-band equalizer. Opvallend is de BadAss-achtige HiMass-brug.


Foto: de vijfsnarige versie heeft een stemmechaniek onderop de kop.

De bas is verkrijgbaar in het wit - met zwarte slagplaat - of zwart met een witte plaat. Ellefson's Radiation-logo vind je terug op het halspenplaatje.
Is er meer? Yep, de IV heeft vier stemknoppen op een rij, terwijl de V er en onderaan de kop heeft. Met 35" is de vijfsnarige versie een inch langer dan zijn viersnarige broer. 

Jackson-website