aanmelden
Summer Namm 2019: Gretsches voor Setzer en Robinson
Twee gloednieuwe signatures van Gretsch
Merknieuws 19-07-2019 11:44
Rich Robinson van The Magpie Salute - en natuurlijk ex-The Black Crowes - en de onlangs nog in Nederland spelende Stray Cat Brian Setzer worden voorzien van nieuwe signature-modellen van Gretsch.

Laten we beginnen met de voorman van de Stray Cats. De G6120T-BSSMK Brian Setzer Signature Nashville Hollow Body '59 Smoke with Bigsby (hoofdfoto) is een reproductie van Setzer's werkpaard sinds hij zijn beroemde 'Stray Cat' aan de wilgen heeft gehangen. Helemaal '59 dus, maar dan splinternieuw. In tegenstelling tot de andere Setzer Signatures  - die lekker eenvoudig zijn qua knoppenwinkel - is deze Gretsch helemaal trouw aan de originele specs. Door de matte afwerking heeft de 6120 vintage looks en door de gerolde toets, voelt de gitaar ingespeeld aan. Natuurlijk is de gitaar voorzien van TV Jones-elementen.

Rich Robinson
Rich Robinson ken je natuurlijk van The Black Crowes en tegenwoordig The Magpie Salute. Ooit raakte hij veel gitaren en versterkers kwijt doordat er meters water in zijn oplsagruimte stond, maar inmiddels heeft hij weer een prachtige collectie nieuwe en vintage gitaren.

De G6136T Custom Shop Rich Robinson Magpie with Bigsby is inderdaad Custom Shop. Dan weten de kenners genoeg: terwijl de dure Gretsches uit Azië komen, komt er elk jaar slechts een handvol Gretsches uit de VS. Van Rich' model worden er slechts 25 gemaakt en je zal diep in de buidel moeten tasten áls je er al een vindt.

De Falcon-stijl Gretsch is onder meer voorzien van een esdoorn hals met 'neo-Classic' duimnagel-inleg op de ebben toets. Ook deze gitaar is voorzien van TV Jones-elementen, Grover Imperial-stemmechanieken, maar Robinson's Gretsch valt natuurlijk vooral op door het bijzondere uiterlijk.


Gretsch-website