aanmelden
Summer Namm 2019: De short scale Vox Starstream
Bijzondere bassen met een fijne balans
Merknieuws 19-07-2019 12:17
Nog meer nieuws van Vox. We zagen de prototypes al eerder, maar nu komt het merk dan met de uiteindelijke versies van twee bijzondere bassen.

Op de Summer NAMM in Nashville lanceert Vox de Starstream Active Bass 1H Artist en 2S Artist. De 1H heeft één humbucker en dit is een Music Man-type (AG-4M)van Aquilar. Zou de 2S dan twee single coils hebben? Goed geraden. En ook zit zijn Aguilars, van het Jazz-type (AG-4J70). Beide bassen hebben de befaamde OBP-2 voorversterker van hetzelfde merk aan boord.

Los van deze topkwaliteit elektronica en de eveneens zeer goede hardware van Gotoh is er meer te melden over de bassen. De body's zijn superlicht, ergonomisch en bijzonder vormgegeven, met een relatief compact middenstuk. De vorm wordt bepaald door vleugels, die van een Formule 1-auto af lijken te komen. Er is echter geen state-of-the art koolstofvezel gebruikt, maar gewoon elzen. Goed toonhout dus. Mooi of niet mooi? Het is in ieder geval niet weer een kopie van een P of J. 


Foto: De 1H en 2S danken hun toevoeging aan de elementconfiguratie: Eén humbucker of twee singe coils.

Ook bijzonder is dat de Starstream-bassen short scale zijn. De mensuur van 30" is gelijk aan bijvoorbeeld de Gibson EB-3, de Fender Mustang en de Höfner vioolbas. Een gemiddelde bas is met 34" omgeveer tien centimeter langer. Door de korte mensuur zijn de Starstreams makkelijk bespeelbaar.

Vox-website
Voerman Amersfoort