aanmelden
Summer Namm 2019: signature voor Phil Lynott
Thin Lizzy-bassist eindelijk geëerd
Merknieuws 20-07-2019 13:08
Laten we een keer met de prijs beginnen. De bas die we nu aan je gaan onthullen heeft een adviesprijs van € 13.449,-,maar dan krijg je ook wel iets heel moois. Okay, nu kun je verder zelf bepalen of je wilt doorlezen of niet!

Volgens Fender zijn er twee redenen voor het bouwen van de Phil Lynott Precision Bass. 50 jaar geleden werd Thin Lizzy opgericht en op 20 augustus 2019 zou Phil 70 zijn geworden. Fender Custom Shop Master Builder John Cruz:
'Na de limited edition voor Gary Moore, leek het logisch dat we Phil zouden eren met een bas, gebaseerd op zijn werkpaard uit '78. Deze gebruikte hij altijd. Dit project is een zeer speciaal eerbetoon aan een gevallen held en voor zijn fans, waarvan ik er een ben, die door hem werden geïnspireerd om muziek te maken.'Ruim 13.000 euro is een hoop geld voor een bas, maar Fender heeft zijn best gedaan. Naast een unieke gitaarband, een polsband en Phil's tyische zonnebril, krijg je ook een compleet nagebouwde flightcase. En een spiegelende slagplaat? Natuurlijk! Voorts heeft de halsbevestigingsplaat en PL-logo.

Fender website