aanmelden
Summer Namm 2019: Gibsons voor Brian Ray en Sheryl Crow
En lees de lijst met komende Gibson-signatures
Merknieuws 20-07-2019 13:59
De vaste lezers van Gitarist, Musicmaker en/of De Bassist herinneren zich vast het interview met Brian Ray. Enkele jaren geleden spraken we met de man die zich de bassist van de bekendste bassist ter wereld mag noemen. Ray speelt namelijk gitaar en bas voor Paul McCartney. Er was al een signature Gibson SG en daar komt nu een Junior-versie bij.

Brian Ray speelt bij Paul McCartney op diverse gitaren en bassen, waarbij de merken Gibson en Epiphone de boventoon voeren. Na periodes op de Gibson SG Bass en de Epiphone Jack Casady Signature, speelt de sympathieke Amerikaan qya bas tegenwoordig op een long scale Epiphone EB-3, die speciaal voor hem in de VS wordt afgebouwd.

Op gitaargebied zien we van alles voorbijkomen, en wie Brian op instagram volgt, weet dat hij een enorme collectie vintage (bas-)gitaren heeft. Niet vreemd als je weet dat Macca zijn band onlangs nog een kerstbonus van een miljoen dollar per persoon gaf.

Na de bijzondere zwarte SG, komt Gibson nu met een '62 SG Jr. die gebouwd wordt in de Custom Shop. Bijzonder is dat de gitaar snel om te zetten is van een vaste brug naar vibrola en andersom.

Op de Summer NAMM zage we ook de Vivian Campbell Holy Diver Les Paul van Epiphone en de Sheryl Crow Country Western Supreme akoestische gitaar. De lancering van deze gitaar valt samen met de komst van haar nieuwe album Threads op 30 augustus. Al sinds het begin van haar muzikale loopbaan, speelt Sheryl op een 1962 Gibson Country Western en nu is er dan eindelijk een identieke replica. 


Foto: het origineel op een albumhoes.

Voor 2019/2020 komen Gibson en Epiphone met veel meer signature-modellen:

Epiphone Ltd Ed George Thorogood "White Fang" ES-125TDC 
Epiphone Limited Edition Jared James Nichols 'Old Glory' Les Paul Custom
Chris Cornell Tribute Gibson ES-335
Epiphone Limited Edition Dave Rude Flying V Outfit
Custom Shop Dave Amato Signature Axcess Les Paul  
Custom Shop Lee Roy Parnell Signature 1959 Les Paul Standard  
Slim Harpo '62 ES-330
Custom Shop Chuck Berry Tribute ES-350T

Gibson-website
Epiphone-website