aanmelden
Supro brengt vijf pickups uit
Van Gold Foil tot PAF
Merknieuws 06-09-2019 13:12
Supro brengt replica's uit van vijf pickup ontwerpen uit het verleden.

Gold Foil
Supro's Gold Foil pickups zijn recreaties van de Clear Tone elementen, zoals te vinden op Supro gitaren uit de jaren '60. Ze hebben geen magneetpooltjes, maar een breed frequentiebereik dankzij het de 'field coil' constructie. Doordat de onderplaat en behuizing zijn gemagnetiseerd, zijn ze erg stil. De brugversie heeft een hogere output en het halselement is tegengesteld gewikkeld om brom tegen te gaan. Ze zijn verkrijgbaar in humbuckerformaat en in een smallere versie met het klassieke S-motief.

Supro Alnico
De Alnico is een recreatie van Supro's antwoord op Gibson's P-90. Het is een flink enkelspoelselement dat te vinden was in Supro gitaren als de Rhythm Master Silverwood en Coronado archtops. Hij is verkrijgbaar in chome en geborsteld gouden afwerking en heeft het formaat van een humbucker.

Vistatone
De Vistatone is een heruitgave van het element dat in de jaren '50 is ontwikkeld door Ralph Keller en dat beroemd is gemaakt door Link Wray, David Bowie, Robert Smith, Dan Auerbach and Jack White. Ook dit is een enkelspoelselement dat erg goed werkt in combinatie met fuzzpedalen en overstuurde versterkers. Ook deze is verkrijgbaar in chrome en geborsteld goud.

PAF
Die kennen we natuurlijk allemaal als Seth Lovers ontwerp uit de jaren '50. Voor de brugversie is gebruik gemaakt van alnico III magneten, terwijl de hals humbucker Alnico II magneetpooltjes heeft. Dit element is verkrijgbaar in geborsteld nikkel en goud.

Meer info: www.pietersmusicalagencies.nl