aanmelden
Mark King kiest Markbass
Britse slapkoning gaat in zee met Italiaanse versterkers.
Merknieuws 29-09-2019 22:58
De Britse bassist Mark King is zonder twijfel een van de populairste bassisten ooit en wij hebben hem de afgelopen decennia met verschillende versterkers op het podium zien staan. Nu gaat hij voor Markbass.

Lessons In Love, Mr Pink, The Chinese Way, moeten we nog doorgaan? Iedereen die weleens slapt op een bas of dit wil leren zal ongetwijfeld hebben geluisterd naar Mark King, de bassist en frontman van Level 42. In de jaren '80 bracht hij de slaptechniek naar de radio en werd daarmee een van de bekendste bassisten van de afgelopen decennia, met in zijn handen verschillende bassen (en lekker hoog hangend) waarvan de koploze met ingebouwde LED's wel het bekendst zijn. Hij gebruikte verschillende versterkers gedurende zijn loopbaan, waaronder Ashdown, Trace Elliot en de afgelopen tien jaar TC Electronic, waar hij ook verschillende filmpjes voor het bedrijf maakte.

 

Sinds deze zomer is Mark King in zee gegaan met het Italiaanse merk Markbass. Het merk weet steeds meer bassisten uit de moderne funk en jazz/fusion te trekken, zo zijn Richard Bona, Michael League en Marcus Miller hem al voor gegaan, met verschillende versterkers als resultaat. Voor Mark King geen signature, maar de allerlaatste telg uit de Markbass familie, de Little Mark Vintage Gold Line. Deze versterker is het beste van ruim achttien jaar Markbass technologie gebouwd in een lichtgewicht versterker. Deze heeft een buis in de voorversterker, een ingebouwde limiter, een 3-weg switch voor verschillende sounds (oldschool, vlak en midscoop voor het slapwerk) en nog veel meer. Mark King gebruikt hierbij een Standard 104 HR kast. Wij zijn ontzettend benieuwd hoe dit live zal klinken maar we gaan ervan uit dat het wederom top zal zijn.

Markbass-website
Voerman Amersfoort