aanmelden
Betaalbare Gibson G-45 Standard akoestische gitaren
Introductie en demovideo's
Merknieuws 21-11-2019 12:11
Gibson heeft in de loop van zijn lange geschiedenis legendarische akoestische gitaren gebouwd, waarbij de succesvolle J-45- familie een prominente plaats inneemt. Met hun herkenbare ronde ‘schouders’ vormden ze de tegenhangers van de dreadnoughts van Martin. Nu is er de betaalbaardere G-45 serie. In Gitarist 345, december 2019 testen we de G-45 Studio, hier op Gitarist.nl introduceren we de G-45 Standard.

Financieel heeft Gibson zware tijden gekend en een concentratie op de kernkwaliteiten van het bedrijf moet nu de redding brengen. En die hoofdzaak is gelukkig nog altijd: goede instrumenten bouwen, en je zou zeggen dat het daarmee ook wel moet gaan lukken. Maar de prijs van een J-45 ligt al gauw rond de 2000 euro en er kleeft bovendien een onmiskenbaar retro-imago aan. Met nieuwe betaalbaardere modellen van hoge kwaliteit wil Gibson daarom een nieuw publiek bereiken.

Wat de akoestische gitaren betreft is de G-45 het eerste nieuwe model. De G staat voor ‘generation’, waarmee men aangeeft dat het niet om retro-instrumenten gaat, maar om gitaren die een jonger publiek moeten aanspreken. En die ook voor een breder publiek behapbaar zijn, met in dit geval een prijs net onder de 1000 euro.

G-45 Standard
De G-45 Studio is het goedkopere model, zo rond de 900 euro (gibson zelf vermeldt op haar website € 999,-), de G-45 Standard is de iets duurdere variant, van zo'n 1200 euro (Gibson zelf vermeldt € 1299,-), Van andere nieuwe modellen heeft Gibson ook twee varianten, waarvan de ‘Studio’ de goedkopere is en de ‘Standard’ de duurdere.


De G-45 Standard heeft een hoogglans gelakt bovenblad in plaats van zijdeglans en een toets en brug van richlite in plaats van noten.

Ook de J-15 (met een nitrocellulose lak, een esdoorn hals en een LR Baggs element) is nog steeds leverbaar, maar dan loopt het prijsverschil verder op.

 

Wil je de review lezen over de G-45 Studio, lees dan Gitarist 345, december 2019. 
Je kan die editie bij ons bestellen. Klik hier