aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws: Video onthulling Gibson Slash Collection
Signature Les Paul en J-45
Merknieuws 16-01-2020 20:01
Gibson komt voor het eerst met een signatureserie binnen zijn Amerikaanse serieproductie: de Slash Signature Series. Deze bestaat uit de Slash Les Paul Standard elektrische gitaren en de Slash J-45 akoestische gitaren.

We zijn getuige van de onthulling van deze gitaren in de Gibson Room in Amsterdam. Daar waren ook Kees Lewiszong van Navarone en Guillaume Lamont van Rhea aanwezig. Bekijk in deze video hoe zij voor het eerst de Slash-gitaren uitprobeerden!De Slash Les Paul Standard in November Burst zijn we nu al aan het testen en vind je straks in de februari-editie van Gitarist. 

Slash Collection Les Paul Standard
De Les Paul is verkrijgbaar in vier verschillende afwerkingen met de klinkende namen: November Burst, Appetite Burst, Vermillion Burst en Anaconda Burst.


V.l.n.r Anaconda burst, November burst, Appetite burst en Vermillion burst

Zoals je van Slash mag verwachten hebben deze modellen een prettig dik halsprofiel, wat je voorheen alleen tegenkwam bij customshopmodellen. De elementen van de Les Paul, twee Slashbuckers, zijn van Gibson zelf. Hiervoor zijn alnico II magneten gebruikt en de spoelen hebben een verschillend aantal windingen. Verder vind je vintage specificaties als handbedraadde elektronica en orange drop condensators. Het logo van Slash vind je aan de achterkant van de kop.

Slash Collection J-45
De J-45 is beschikbaar in November en Vermillion Burst. Ook deze gitaar heeft een fors halsprofiel, maar in combinatie met een moderne vlakke toetsradius van 16 inch. Hij is voorzien van een LR Baggs VTC.

www.gibson.com