aanmelden
Custom Mods van Mad Professor
Zes klassiekers in gelimiteerde customuitvoering
Merknieuws 19-05-2020 18:05
De Finse boetiekbouwer Mad Professor gebruikt deze Coronatijd om Customuitvoeringen van klassieke pedalen als de Dual Blue Delay, Big Tweedy Drive, Stone Grey Distortion, Amber Overdrive, Ruby Red Booster en Sweet Honey Overdrive uit te brengen.

Nu de fabriek in het Finse Turenki niet op volle kracht kan werken, maakt de Mad Professor van de gelegenheid gebruik om een aantal Custom Mods door te voeren in een gelimiteerde oplage klassieke modellen.

Amber Overdrive
De Amber Overdrive zag het levenslicht als tweederde van de Golden Cello, het pedaal met instant Eric Johnson lead sound van een fuzz in een overdrive in een delay. De Amber Overdrive heeft niet de delay, omdat veel gitaristen het pedaal voor in hun keten willen zetten.
Met de Midas Touch mod heeft deze overdrive nog meer definitie en helderheid gekregen.

Big Tweedy
De Big Tweedy heeft de sound van een overstuurde Fender Tweed versterker met flink vermogen. De nieuwe Super Tweed mod geeft het geluid van een kleiner tweed combo met meer wat oversturing, meer compressie en meer laag, overigens zonder dat het flubberig wordt, aldus Mad Professor. Beluister 'm hier:

Stone Grey Distortion
De Stone Grey distortion, Mad Professor's pedaal voor zware stijlen, is nu met Modernized modificatie beschikbaar. Heeft meest eenvoudig is dat uit te leggen als dat de sound van Black Sabbath is aangepast naar deze tijd. Dus met een iets gescooped middengebied en meer gain.

Dual Blue Delay
Met de Deep mod krijgt de Dual Blue delay een paar aanpassingen. Zo klinkt de Short kant nu exact als de Deep Blue Delay (een van de favoriete delaypedalen van sommige Gitaristredacteuren) en is het laag iets getemperd bij de herhalingen van de lange delays, zodat jet het level wat hoger kan zetten zonder bang te zijn dat het droge signaal verdrinkt.

Sweet Honey Overdrive
In combinatie met sommige versterkers zou de Sweet Honey Overdrive iets meer laag kunnen gebruiken. Nu was er al de Sweet Honey Overdrive Deluxe waar je meer laag in kan draaien met de bassregelaar, maar die zit voor het overdrive circuit, en heeft dus invoed op het karakter van de oversturing. De custom Fat Bee mod heeft ook meet laag, maar dan na de overdrive. Zelfde sound, maar iets voller. Luister maar:

Ruby Red Booster
Tot slot de Ruby Red Booster, een clean boost en treble boost in een met een maximale volume toename van maar liefst 40 dB. Met de Nashville Hot Mids Solo Boost mod werkt het trebleboost gedeelte van het circuit ook als boost van de hogere middenfrequenties. Dus draai je de treble-regelaar open, dan krijg je niet alleen meer helderheid, maar wordt je klank ook voller. Zo wordt je solo gegarandeerd gehoord.

Meer info: www.musifacts.eu