aanmelden
TC Electronic krijgt het weer voor elkaar met de Ditto +
Klein pedaal, grote stap vooruit
Merknieuws 26-06-2020 11:00
Al jaren lang weet TC Electronic keer op keer te verrassen met innovatieve functies op hun populaire pedalen. De Ditto + past perfect in die traditie.

Geheugen
De originele Ditto Looper was een eenvoudig pedaaltje, dat vooral populair was door zijn gebruiksgemak. De Ditto+ behoud het kleine formaat en gebruiksvriendelijke bediening, maar voegt wel een paar super handige functies toe.
Het belangrijkste verschil is het interne geheugen, waarin nu alle loops automatisch worden opgeslagen en dat maar liefst 60 minuten aan looptijd biedt.


Het meest opvallend is het kleurenscherm dat precies toont wat er op dat moment gebeurt en waarmee je door de loopbibliotheek kan scrollen. Overigens kan je via de USB-aansluiting loops exporteren naar, en importeren vanaf, je computer.
Bijzonder is ook de dynamic loop length functie, waarbij een overdub langer kan zijn dan de originele loop. Zo kan je bijvoorbeeld een ritme van één maat inspelen, om daar vervolgens een akkoordschema van meerdere maten overheen te spelen. Ditto+ herhaalt dan gewoon de eerste ritmeloop totdat je de overdub stopt.
Voor klankpuristen is het goed te weten dat de Ditto+ niet aan je analoge signaal komt, de loop uit het digitale geheugen wordt alleen toegevoegd aan het droge signaal.

Meer info: www.tcelectronic.com