aanmelden
Fender Brent Mason Telecaster
Favoriet van de Nashville studiogigant
Merknieuws 28-08-2020 17:19
Fender introduceert de Brent Mason Telecaster in de Stories Collection. Van deze gitaar komt een productieversie en een Customshop model uit. Deze laatste in een zeer gelimiteerde oplage van 60 stuks.

Brent Mason is een country studiogitarist uit Nashville die op talloze albums heeft meegespeelt, een Grammy heeft gewonnen en twaalf keer tot Guitarist of the Year is gekozen door de Academy of Country Music. 

Zijn favoriete gitaar is de Telecaster die nu in de Stries Collectie door Fender wordt uitgebracht. Maar het is niet zomaar een Tele...


Een van de 60 Fender Customshop Brent Mason Telecasters

Zo heeft hij een minihumbucker in de halspositie en een stacked Seymour Duncan brugelement. Met de push-pull toonregelaar geactiveert komt daar een midden spoel bij, altijd in combinatie met (een van) de andere elementen. Daarbij is het volume van het middenelement met een eigen regelaar af te stemmen.

Genoeg verschillende sounds, dus, maar dit is nog niet alles, want deze gitaar is ook nog eens voorzien van een Joe Glaser B-Bender systeem voor die zoete country bends.

Hier zie je een andere bekende studiogitarist, Carl Verheyen, de Brent Mason Telecaster demonstreren:

Meer info: www.fender.com