aanmelden
Epiphone Crestwood, Wilshire en Coronet
De terugkeer van drie klassiekers
Merknieuws 20-11-2020 11:56
De meeste muzikanten kennen Epiphone als het goedkope broertje van Gibson, maar ooit was het een toonaangevende archtopbouwer. Ook na de overname door Gibson in 1957 werden er eigen modellen gemaakt, zoals de Newport en Embassy bassen en de drie hoofdrolspelers van vandaag: De Crestwoord, Wilshire en Coronet. Epiphone kwam ooit al met heruitgaves, waaronder dure Amerikaanse, maar dit trio is zeer betaalbaar.

De Epiphone Crestwood debuteerde in 1958 als Epiphone’s eerste echte solidbody en de gitaar werd de basis voor de Wilshire en Coronet die een jaar later verschenen. De gitaren vallen op door hun symmetrische bodyvorm, de opvallende slagplaten en de zogenaamde 'bikini'-badge op de kop. Alle drie de gitaren hebben een body van mahonie, een ingelijmde mahonie hals met 22 frets en kwaliteits hardware en elektronica van GraphTech en CTS.
Crestwood

De luxe Crestwood - in rood en wit verkrijgbaar - valt op door de bijzondere toetsinleg, de mini-humbuckers - een origineel Epi-ontwerp dat later ook door Gibson werd gebruikt - en de Tremtone vibrato.Wilshire
De Wilshire - in rood en zwart - is een echte rocker met twee P90-elementen en een tune-o-matic brug. 


Coronet

De Coronet zou je de Junior van Epiphone kunnen noemen en dit is misschien wel de bekendste van het drietal mede doordat Steve Marriott en Paul Weller veelvuldig op het model te zien waren. Kenners steken meteen hun vinger op en wijzen op het D-logo op de slagplaat van de gitaren van de heren Marriott en Weller. Beide gitaristen speelden inderdaad op een Dwight: de merknaam van muziekwinkel Sonny Shields Music in St. Louis. De Coronet is lekker simpel met een wrap-around brug en een enkele P90.


De Modfather - Paul Weller - op zijn Dwight: een direct broertje van de Coronet:

Wat kost dat?
De Europrijzen zijn nog niet bekend, maar in dollars kosten de gitaren respectievelijk $549, $449 en $399 en we gokken dat de europrijzen vergelijknaar zijn

Steve Marriott op zijn Dwight:Een van de bekendste - en heerlijk ruige opnames - waarop je Marriott met zijn Dwight hoort is natuurlijk de bekende liveplaat van Humble Pie:Deze afbeelding is inderdaad gespiegeld!