Keeley Hydra Tremolo en Reverb

Veelzijdig stereopedaal

Merknieuws 27-11-2020 13:40

Toen de Eccos Delay/Looper verscheen was al duidelijk dat het een bijzonder handzaam concept was met veel mogelijkheden. Niet vreemd dat dezelfde lay-out is gebruikt voor de nieuwe Hydra Stereo Reverb & Tremolo.

3 x 3 x 2 =
De Hydra heeft drie reverbtypes (room, plate, spring) en drie soorten tremolo (eigenlijk twee, want naast sinus en harmonic is de derde vibrato). En je kan steeds kiezen in welke volgorde je de effecten zet. Samen geeft dat al achtien combinaties, die ook nog eens uitgebreid in te stellen zijn.
Daarnaast heeft de Hydra plek voor drie presets en beschikt hij over tap tempo en oneindige reverb.

Zowel tremolo als reverb hebben een eigen schakelaar en kunnen dus ook los van elkaar gebruikt worden. Beide schakelaars hebben een dubbele functie voor respectievelijk taptempo en oneindige reverb.
Als je de Color/Alt-regelaar ingedrukt houdt, kan je met de Rev Modifier-regelaar de leeftijd van de veergalm instellen, een shimmer aan de platereverb toevoegen, of de grootte van de roomreverb instellen.

Hier hoor je de Hydra in werking:

Aansluitingen
De Hydra is volledig stereo met twee ingangen en twee uitgangen. Daarnaast kan je een expressiepedaal aansluiten voor bediening van elke gekozen parameter, en een externe switch om het pedaal op afstand te bedienen.

Meer info: w-distribution.de en www.robertkeeley.com

zoeken
zoeken