aanmelden
Productnieuws 2021: Zoom
G6 multi-effects processor
Merknieuws 03-02-2021 13:35
Vorig jaar introduceerde Zoom de G11, een grote vloerprocessor die de concurrentie aanging met bijvoorbeeld de Boss GT-1000. Met de nieuwe G6 presenteert Zoom een compactere versie die er ook nog eens moderner uitziet.

Zoom's nieuwe G6 vloerprocessor bevat effecten, versterker- en speakerkabinetmodellen, IR's en kan gebruikt worden voor je versterker, stand alone om stil te oefenen of rechtstreeks aan te sluiten op een PA/mengpaneel, of als audiointerface voor je computer.

De G6 heeft een moderne lay-out met centraal een flink kleuren touchscreen waar je via drag & drop je effectketen kan samenstellen. Met de schakelaars op de voorgrond kan je delen van de effectketen in- en uitschakelen. Rechts vind je naast het expressiepedaal een schakelaar om de tuner te activeren en aan de linkerkant kies je de gebruiksmodus: Looper, Memory, Preset Banks of Effects Board.

De looper geeft je de mogelijkheid 256 loops te maken en op te slaan met een totale lengte van 2 uur.
Onder de 240 presets zijn er 100 die je als gebruiker zelf kan opslaan.

De G6 heeft niet alleen modellen van klassieke effecten en versterkers, maar ook eigen creaties van Zoom. Bovendien kan je losse effecten aansluiten via de effectloop. 

Verder heeft de G6:

  • 68 drumpatronen
  • bluetooth voor het koppelen van de Handy Guitar Lab app
  • 70 IR's, plus ruimte voor 100 eigen IR's

De G6 wordt geleverd met een eigen adapter en Steinberg Cubase LE.

Meer info: zoomcorp.com en www.sound-service.eu (importeur)