Tom Morello's iconische versterkersounds in nieuwe MXR Power 50 Overdrive

Signaturepedaal met Marshall en Peavey sounds

Merknieuws 08-12-2021 13:04

Het MXR Power 50 Overdrive-pedaal vangt de klank van Morello's Marshall JCM800 en Peavey speakerkabinetten en voegt daar een effectloop aan toe.

Voor iemand die een groot deel van zijn hoogtijdagen bij Rage Against the Machine doorbracht met het koste wat kost vermijden van signature gear, heeft Tom Morello het concept de afgelopen jaren zeker omarmd. Nu, na de lancering van zijn Fender 'Soul Power' Stratocaster en Cry Baby Wah, heeft de innovatieve gitarist opnieuw de handen ineengeslagen met Jim Dunlop voor het MXR Power 50 Overdrive pedaal.

Zoals elke Morello fan zal weten, zijn bijna alle sounds van de gitarist door een Marshall JCM800 2205 top en Peavey 4x12 speakerkast gegaan. Precies die combinatie wordt gevangen in de Power 50 Overdrive.

MXR heeft MOSFET transistors gebruikt om de voorversterkertrappen van de JCM na te bootsen voor een versterkerachtige respons. Op de Power 50 vind je dezelfde regelaars als op de JCM800, namelijk: Gain, Bass, Middle, Treble, Volume en Presence.

Een andere specifieke eigenschap van Morello's opstelling is het feit dat hij al zijn effectpedalen via de effectloop van de versterker laat lopen, en ook dit kan je nadoen met de Power 50 via de ingebouwde effectloop. Deze zit vóór de Presence-regelaar, wat je extra regelmogelijkheden geeft.

"De Power 50 Overdrive emuleert de versterker setup die ik sinds 1988 heb gebruikt," zegt Morello. "Ik heb 21 studioalbums gemaakt, en die versterker en die luidsprekers hebben op 21 van hen gestaan. Het is mijn kenmerkende herkenbare geluid sinds de eerste dag van mijn carrière.
Als je het geluid wilt hebben dat op die platen heeft gestaan, hoef je niet op zoek te gaan naar een versterker en luidsprekerkast uit 1988. Je kunt dat geluid krijgen met de Power 50 Overdrive, ongeacht wat je setup is."

Meer info: algambenelux.be

zoeken
zoeken