John Mayer verzilvert samenwerking met Martin

Martin brengt twee John Mayer jubileummodellen uit plus twee gitaren in de SC- en 15-serie

Merknieuws 25-08-2023 13:31

Martin kondigt vier nieuwe modellen aan, waaronder twee John Mayer signaturegitaren ter viering van de 20e verjaardag van het populaire OM-28JM model. De andere twee gitaren zijn een betaalbare toevoeging aan de populaire SC-lijn en een aantrekkelijk alternatief voor de volledig mahoniehouten 15 Series instrumenten.

 

OMJM John Mayer 20th Anniversary

Dit smaakvolle orchestra-model is net zo veelzijdig als de originele signature, waardoor hij inzetbaar is voor diverse hedendaagse muziekstijlen. Hij is voorzien van een uniek label met Mayers elektronische handtekening. De gitaar heeft een bovenblad van engelmann spar (afgewerkt in een coole Gray Sunburst) en een zij/achterkant van Oost Indisch palissander met een van een ebben toets voorziene mahonie hals. De OMJM John Mayer 20th Anniversary wordt alleen dit jaar gebouwd, dus wees er snel bij!

OM-45 John Mayer Anniversary

Op Johns eerste signaturemodel bij Martin koos hij voor een aluminium rand om de kop en de brug. Voor dit jubileummodel hebben de toets en de slagplaat ook die omlijsting gekregen en is het materiaal opgewaardeerd naar zilver, wat er geweldig uitziet. De houtsoorten en de afwerking zijn hetzelfde als van de OMJM 20th Anniversary, alleen komt het palissander nu uit Guatemala en het mahonie uit Guinee. Net als Mayers vorige modellen heeft deze gitaar een smallere topkam van 42,9 mm voor comfort en snelheid. Hij heeft ook prachtige matnikkelen Waverly stemknoppen en een uniek label met Mayers handtekening. Ook dit model wordt alleen in 2023 gemaakt en moet het lieve sommetje van 18.499 dollar gaan kosten. Maar dan heb je ook wat.

SC-10E-02

De SC-10E-02, met zijn gepatenteerde Sure Align halssysteem, geeft je volledige toegang tot alle frets zodat je de hoge noten comfortabel kunt bereiken. Samen met het ergonomische halsprofiel zorgt het voor het comfort en speelgemak van een elektrische gitaar. De betaalbare SC-10E-02 heeft een mat afgewerkt sapele bovenblad, achterkant en zijkanten voor een warme maar heldere toon. Toets en brug zijn van Richlite met parelmoeren inleg. Op de kop met palissander fineer zijn verchroomde stemknoppen gemonteerd

D-15E

Als je gecharmeerd bent van Martins 15 Series, dan zal de betaalbare D-15E je zeker aanspreken. Deze 14-fret Dreadnought is gemaakt met een sapele zij/achterkant en een mahonie bovenblad met non-scalloped bracing, dus je hoort heldere, luchtige hoge tonen en een punchy midden. De Dreadnought body zorgt voor veel volume en kan in veel situaties worden ingezet. En dan is dit model ook nog uitgerust met Martin E1 elektronica.

Meer informatie over deze gitaren vind je op de sites van Martin en distributeur Algam Benelux.

zoeken
zoeken