aanmelden
Marcus Miller & Louis Cato masterclass
28 november bij Bass Connection, Hilversum
On Stage 17-11-2012 15:11
Wat is nu eigenlijk die klik die de ritmesectie zou moeten hebben? Hoe ontstaat het, wat doe je ermee en hoe kun je het verbeteren? Op 28 november kun je bij speciaalzaak Bass Connection in Hilversum antwoord op deze vragen krijgen tijdens een masterclass van bassist Marcus Miller en drummer Louis Cato. Naast vragen beantwoorden zal het duo natuurlijk vooral spelen.

Marcus Miller doet op jonge leeftijd al ervaring op als songwriter, arrangeur, producer en bassist. Als bassist briljant en innovatief, speelt hij ook nog uitstekend klarinet, gitaar, saxofoon en piano. Zijn werk met Bernard Wright in ’81 zorgt ervoor dat Miller door Miles Davis wordt ontdekt. In 1986 had Miller een grote inbreng als producer, muzikant en componist bij het album ‘Tutu’ van Davis. Een tribute-tour die hij in 2010 met jonge muzikanten voor dit album maakte, viel zo goed in de smaak dat hij speciaal voor deze groep een nieuwe cd schreef. Veteraan Marcus Miller is nu de Miles Davis voor zijn band van nieuwkomers – vandaar de albumtitel ‘Renaissance’, dus!

Miller is op grofweg 524 projecten- en platen te horen van artiesten als Aretha Franklin, Roberta Flack, Bill Withers, Elton John, Bryan Ferry, Jay Z en LL Cool J. In 1993 start hij een solocarrière en toert hij de wereld rond met zijn eigen band.

Louis Cato, geboren in Portugal, krijgt op zijn tweede verjaardag al een drumstel van zijn ouders. Tot zijn dertiende is hij vooral als drummer in de kerk te vinden en stort hij zich naast drummen ook op basgitaar spelen. Cato speelt live met én op platen van artiesten als Stevie Wonder, Wynton Marsalis, Roy Hargrove, Wyclef Jean, LaToya Luckett (Destiny’s Child), Bobby Brown, Norah Jones.

Drum & Bass Masterclass Marcus Miller & Louis Cato
Bass Connection: Verlengde Zuiderloswal 25, Hilversum
Woensdag 28 november, aanvang 13:00 uur

Entree: kaarten à € 10,- (cash te betalen aan de deur) zijn te reserveren via bass@connectionbult.com of na even bellen met Edwin 035 – 6281904

Let op: het aantal kaarten is beperkt! En: op verzoek van de artiesten geen foto's en filmopnames.