aanmelden
North Sea Surf Festival
Surfmuziek en -films in de Melkweg op 20 september
On Stage 18-09-2014 17:09
Op zaterdag 20 september is de Melkweg bezet door het North Sea Surf Festival. Het festival wordt sinds 2010 gehouden en wordt elk jaar drukker bezocht. Ook dit jaar kan de bezoeker weer een keur aan surfbands Ún -films verwachten.

Op het programma staan negen bands en vier films. De headliner is Daikaiju en verder kun je bekende acts uit het genre verwachten als de Fifty Foot Combo, The Phantom Four en Dirty Fuse.

Daikaiju is een surfband uit Alabama. De groep bestaat uit vier leden die allemaal werken onder pseudoniemen en tijdens optredens Japanse maskers dragen, vergelijkbaar met de Mexicaanse worstelmaskers van Los Straitjackets. Fifty Foot Combo is een surfgroep uit België. Na een lange stop treden ze sinds 2012 weer op en dit jaar vieren ze hun 20-jarige bestaan.

De Nederlandse Phantom Four heeft onder aanvoering van leadgitarist Phantom Frank wereldwijd op allerlei surffestivals gestaan. Wanneer je regelmatig naar North Sea Surf Radio luistert, mag je deze heren bedanken voor het oprichten van deze gratis surfradiozender. Dirty Fuse mixt de surfrock met punk en is daardoor lekker energiek. De mannen zijn afkomstig uit Griekenland. De andere acts zijn The Twang-O-Matics, Les Agamemnonz, Surfer Joe & The Tonomats, The Krontjong Devils, The Akulas en Steinar Karlsen. 

Behalve muziek is er net als vorig jaar ook film. In de bioscoop van de Melkweg draaien vier surffilms, waaronder een documentaire over de Beach Boys. Deze documentaire volgt de bandleden tijdens hun bezoek aan Londen in 1966 nadat ze eerder dat jaar de klassiekers Pet Sounds en Good Vibrations hadden uitgebracht. Thicker Than Water is een verzameling beeldmateriaal en surfmuziek die door singer/songwriter Jack Johnson bij elkaar is gevoegd tot een film over surfplekken in de hele wereld. Reverb Junkies focust meer op de muziek dan op het surfen en behandelt de surfmuziekscene in Californië. De laatste film, Waverider, vertelt het verhaal van een jongen die het op mag nemen tegen zijn eigen surfheld.

Bekijk de trailer van Reverb Junkies:

Kijk voor meer informatie op www.northseasurffestival.org