aanmelden
MILE 2006: meer beats, minder drums
On Stage 30-10-2006 22:23
Afgelopen weekend (28 en 29 oktober) vond in het Nieuwegein Business Centre de derde editie plaats van MILE (Musical Instruments & Live Event), dé muzikantenbeurs van Nederland. MILE 2006 kenmerkte zich vooral door meer beats en minder drums.Beats
Veel aandacht was er voor beat jugglers en muzikanten die op digitale wijze grooven: onder andere Technics, Stanton, Pioneer en Dateq waren aanwezig met de nodige gear. De DJ School, die in 2007 zijn tienjarig bestaan viert, was met een ervaren crew uitgerukt en verzorgde doorlopend lessen en clinics. En dat elektronische en akoestische beats ook prima samengaan, bewezen drummer Mandy Hopman en dj Promiss tijdens een gezamelijke duo-demo voor Denon.

Drums
Het aanbod was qua ketels en vellen minder ruim dan vorig jaar. Toch bood MILE 2006 nog genoeg interessante spullen voor drummers en percussionisten. Onder andere de prachtige producten van MMC Drums, één van de weinige Nederlandse custom drumbouwers die wel aanwezig waren op de beurs. Maar ook een grotere producent als DDrums pakte flink uit. De fabrikant die bekend werd dankzij elektronische drums, presenteerde op deze muzikantenbeurs zijn akoestische drums, waaronder de d2-series. En dat drumsticks niet per se van hout hoeven te zijn, kon je zelf ervaren met de aluminium variant van Ahead drumsticks.

Meer gear
En er viel meer te genieten voor slagwerkers: het Amerikaanse bekkenmerk Saluda is pas sinds kort verkrijgbaar in Nederland. MILE 2006 bood een mooie eerste kennismaking. Coffin Case, begonnen met gitaarkoffers in de vorm van doodskisten, is uitgegroeid tot een cultproduct met een veel breder assortiment waaronder stokkentassen. Voor microfoons, ook specifiek drummicrofoons, kon je terecht bij Audix, Behringer, Cad, Rode en Sennheiser. En omdat gehoorbescherming een hot item in de muzikantenwereld, was Earproof opnieuw van de partij. De firma liet verschillende protectiesystemen zien, maar gaf ook uitleg over in-ear monitoring op het podium.

The Dutch All Star Session
Aan het einde van de dag was het tijd voor The Dutch All Star Session: een bonte verzameling van 's Neerlands technisch meestbegaafde instrumentalisten. Wat te denken van deze line-up: drummer Koen Herfst (o.a. Bagga Bownz en Maxville), bassist Barend Courbois (o.a. Vengeance), gitaristen Marcel Singor (o.a. Rich Wyman, Branko) en Marcel Coenen (Sun Caged), en toetsenist Joost van den Broek (After Forever). De muzikanten verzorgden een jaloersmakend optreden.

Finale Stagemasters
Op MILE 2006 vond ook de finale van Stagemasters plaats, de bandwedstrijd voor jonge muzikanten die wordt gesponsord door Coca Cola. Ten tijde van schrijven is de winnaar van de vier finalisten nog niet bekendgemaakt op de website van MILE. De winaar mag vijf dagen de studio in en 300 cd´s inclusief drukwerk laten maken. De opnames zullen plaats vinden onder de bezielende leiding van producer Rob van Boeckel.
drummer links