Trivium blijft groeien

On Stage 09-05-2007 12:40

De Amerikaanse metalband Trivium wordt steeds groter, wat duidelijk blijkt uit het feit dat ze tijdens hun eerste eigen tournee door Europa een doorgewinterde naam als Annihilator als voorprogramma hebben. Op woensdag 2 mei stond Trivium als onderdeel van deze tournee in de Tilburgse 013.

Het eerst voorprogramma van de avond was het Amerikaanse Sanctity, dat nog maar net het debuutalbum ‘Road To Bloodshed’ uit heeft. De band speelt een moderne versie van thrashmetal, zoals Trivium dat eigenlijk ook doet, maar dan met veel grunts. In eerste instantie klinkt Sanctity vrij overtuigend, maar het wordt al snel eentonig. Alle nummers lijken op elkaar en gitarist Zeff Childress blijft tot in den treure geknepen flageoletten in zijn gitaarspel verwerken.

De Canadese thrashmetalband Annihilator van gitarist Jeff Waters verzorgde daarna het tweede optreden. Opvallend, omdat Annihilator al in 1989 met hun debuut ‘Alice in Hell’ een thrashmetalklassieker uitbracht. Jeff Waters speelde zeer sterk en zijn inventieve riffs en loopjes kwamen ook live goed uit de verf. Naast klassiekers als Alison Hell en The Fun Palace, werden er ook nummers van het nieuwe album ‘Metal’ gespeeld. Trivium-gitarist Corey Beaulieu zorgde net als op ‘Metal’ voor een sterke gastbijdrage.

Trivium heeft met hun moderne thrashmetal vol metalcore/invloeden vooral onder de jongere generatie metalfans een grote schare fans opgebouwd in Europa en dat was te zien aan de opkomst. De jonge Amerikaanse band speelde een lange set met nummers van alle drie de albums die ze tot nu toe hebben gemaakt, beginnende met het nummer Entrance Of The Conflagration. Vooral van het nieuwe album ‘The Crusade’ werden veel nummers gespeeld. De fans kenden overduidelijk de teksten en zanger en gitarist Matthew Kiichi Heafy gaf hen ook zeer regelmatig de kans mee te zingen. Heafy en Beaulieu speelden zeer strak de vele dubbele gitaarharmonieën.

Het coveren van Metallica’s Master of Puppets doet Trivium inmiddels niet meer. Als een van de laatste nummers werd het bekende Pull Harder On The Strings Of Your Martyr van het tweede album ‘Ascendancy’ gespeeld, waarop de fans nog eenmaal hard mee konden schreeuwen. Trivium liet duidelijk zien klaar te zijn voor een volgende stap.
zoeken
zoeken