aanmelden
Gitaarkamp voor jongeren
Leuke start van je vakantie
Events 18-06-2014 14:50
Eind mei was Gitarist bij het Gitaarkamp voor volwassenen. Het jongerenkamp zal plaatsvinden van 21 t/m 26 juli en daarvoor kan je je nog opgeven. Dat zou zo maar het perfecte begin van een mooie zomervakantie kunnen zijn.

Gastartiesten
Het programma van deze midweek ziet er aantrekkelijk uit met gastartiesten als Jan Akkerman, bluesgitarist John F. Klaver en akoestische virtuoos Lars de Rijck. Zelfs acteur Peter Faber zal acte de présence geven als enthousiasmerende juryvoorzitter van de aerguitar wedstrijd. Een leuke podiumpresentatie is ten slotte ook van groot belang.
Als je tussen de 13 en 17 jaar bent en in ieder geval een jaar gitaarervaring hebt, kan je je opgeven voor het jongeren Gitaarkamp.

Zie hier een compilatie van de afsluitende bonte (concert)avond van het jongerenkamp uit 2013:

Interesse? Klik hier voor meer informatie.

 

Volwassenenkamp
Gitarist was afgelopen maand al te gast op het volwassenenkamp in de Epense bossen en maakte de workshop van de Duitse gipsy jazz virtuoos Josho Stephan mee.


Na eerst het niveau van de aanwezigen te hebben gepeild en vooral hun ervaring met gipsy jazz, volgde een workshop waar iedere gitarist wat aan had. Want met de gipsy jazz als basis liet Josho zien en horen hoe je bepaalde aspecten uit deze speelstijl zonder probleem kan overnemen in vrijwel elke andere stijl, of je nu akoestisch of elektrisch speelt.
De workshop werd afgesloten met een mineurblues, waarbij Josho liet horen hoe elke aangeleerde lick in een improvisatie gebruikt kan worden, op elk tempo. Want als je Stephan ooit hebt zien spelen, weet je dat hij ongelofelijk snelle passages uit zijn Selmer-achtige gitaar kan laten knallen. Indrukwekkend en leerzaam!