aanmelden
Leendert Haaksma clinic op Muzikantendag
Workshops, masterclasses en panels in Delft en Hengelo
Events 19-09-2014 08:09
De Muzikantendag On Tour staat vier keer per jaar steeds op een andere plek in Nederland. Gitarist presenteert er op de eerstkomende twee edities een clinic van topgitarist Leendert Haaksma. In Delft op zaterdag 25 oktober en in Hengelo op zaterdag 8 november simuleert Haaksma op het podium een studiosituatie.

Leendert Haaksma verwierf grote bekendheid als gitarist bij Anouk. Daarvoor speelde hij bij bands als Loïs Lane en Soulvation. In 2006 kreeg hij de Eddy Christiani Award, de belangrijkste prijs voor gitaristen. Momenteel is Haaksma vooral te vinden in de bands van Nathalia en wederom Anouk. Hij heeft een enorme berg studioervaring, geeft al jaren les aan de popafdeling van Codarts in Rotterdam en is tevens de man achter Hook Amps, zijn eigen versterkermerk. Op de Muzikantendagen in Delft en Hengelo zal hij een studiosessie simuleren en alle ins en outs van gitaar opnemen in de studio behandelen.  

Workshops, masterclasses en panels 
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die willen netwerken, hun demo willen pluggen en behoefte hebben aan informatie over alle aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie. Je kan er een nieuwe stap in je muziekcarrière zetten, mensen uit de muziekindustrie ontmoeten en persoonlijke feedback op je demo krijgen. Tientallen ervaren artiesten, producers, vertegenwoordigers van radiozenders en platenlabels, programmeurs en andere muziekprofessionals zijn beschikbaar voor advies.

Mister and Mississippi 
Leden van Mister and Mississippi vertellen het succesverhaal van de band. De muzieksamenstellers van landelijke radiozenders vertellen je hoe je op hun zender kunt doorbreken. De huur zal betaald moeten worden, dus is er in verschillende panels aandacht voor het verdienen van geld. Taalcoach van de sterren, Buffi Duberman, neemt je Engelse spelling en grammatica onder de loep. Een panel met o.a. Joep Pelt buigt zich over de creatieve keuzes waar de ondernemende muzikant tegenwoordig voor staat. En Farid Benmbarek (Top Notch) geeft tips en adviezen voor een succesvolle release.

Persoonlijke feedback
De Muzikantendag on Tour is voor muzikanten de gelegenheid om de juiste mensen uit de industrie te ontmoeten en hun demo bij hen te pluggen. Er zijn vertegenwoordigers aanwezig van onder meer DWDD, Top Notch, Massive Music, 3FM, Agents After All, FunX, Radio 2 en 3voor12. Muzikanten kunnen daarnaast terecht voor feedback op hun bandbio, Facebookpagina, online presentatie en promotiefoto van gerenommeerde pr-managers en (online) marketing experts.

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.
Meer informatie over het programma vind je op www.muzikantendag.nl.

Muzikantendag on Tour
Zaterdag 25 oktober, De VAK, Delft
Zaterdag 8 november, Metropool, Hengelo
11:00 – 18:30 uurTickets 10 EUR via www.ticketmaster.nl