aanmelden
Guitar Academy Secret Society met Reinier Baas en Anton Goudsmit
Donderdag 12 februari: workshop, concert, sessie in Amsterdam
Events 04-02-2015 06:00
Gitaarschool Guitar Academy organiseert in De Kleine Kring, op het Leidseplein in Amsterdam, onder de titel Secret Society een middag en avond met twee van de beste jazzgitaristen van Nederland, Reinier Baas en Anton Goudsmit. Vanaf 4 uur s middags geven ze een workshop. Vanaf 8 uur s avonds is het tijd voor hun duoconcert en een sessie.

Guitar Academy Secret Society met Reinier Baas en Anton Goudsmit. 
Workshop, 16:00 uur, € 25,-
Concert & Sessie, 20:00 uur, € 15,-
Aanmelden via www.guitaracademy.nl

Anton Goudsmit
Hij is een van de drukst bezette componisten/jazzgitaristen van Nederland. Naast de vaste groepen waar hij mee speelt, maakt hij altijd ruimte in zijn overvolle agenda om met spannende gelegenheidsformaties te werken. De Boy Edgar prijs die hij in 2010 in ontvangst mocht nemen is dan ook een passende beloning voor deze onvermoeibare funker, die met zijn Gretsch, zijn Music Man versterkers en een oneindig aantal “gekke bekken” (naar eigen zeggen) al menig jazzpodium in  binnen- en buitenland heeft geteisterd. Maar volgens Anton zelf is alles wat hem is overkomen “pure mazzel”. Hij studeerde in 1994 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij maakt vanaf de oprichting deel uit van New Cool Collective, deed tours met Eric Vloeimans’ Fugimundi trio en legt zich momenteel toe op The Ploctones en allerlei sideprojecten. Onlangs speelde hij op festival November Music samen met The Bad Plus. Zie ook het interview in Gitarist 244,  juli 2011.

Reinier Baas
Hij speelt veel! Met verschillende formaties waaronder zijn eigen More Socially Relevant Jazz Music Ensemble waarvoor hij ook de muziek componeert, met het New Rotterdam Jazz Orchestra, met Windkracht 7 en met een eigen trio. Hij schrijft, repeteert en werkt in de studio aan zijn derde album, en reist regelmatig vanuit Amsterdam naar New York om daar “op zijn donder te krijgen” zoals hij zelf zegt. Als beloning mocht hij eind vorig jaar de Edison Jazz/World mee naar huis nemen. Reinier Baas staat met zijn 29 jaar nog maar aan het begin van zijn carrière. Hij is een groeibriljant die zijn afstuderen met een 10 bekroond zag. Behalve met zijn eigen bands speelt Baas duoconcerten met Anton Goudsmit en die andere geweldige jazzgitarist, Jesse van Ruller. Ook doet hij binnenkort concerten met Joris Roelofs, Han Bennink en Ben van Gelder. Zie ook het coverinterview in Gitarist 275, februari 2014.

Guitar Academy
De Guitar Academy geeft gitaarlessen op vier vestigingen in Amsterdam en Haarlem. Sinds de oprichting in Amsterdam in 2009 is het snel uitgegroeid tot Nederlands meest dynamische leeromgeving op het gebied van gitaarles, van beginner tot semiprof. De Guitar Academy is een plek waar docenten bevlogen gitaarles geven.

Donderdag 12 februari 2014
Guitar Academy Secret Society met Reinier Baas en Anton Goudsmit. 
Workshop, 16:00 uur, € 25,-
Concert & Sessie, 20:00 uur, € 15,-
Aanmelden via www.guitaracademy.nl