aanmelden
Zaterdag 6 juni Michel van Schie en Hans Eijkenaar op Muzikantendag
Gebr. de Nobel, Leiden, 6 juni, 12 tot 6
Events 04-05-2015 21:06
Na weer vier succesvolle edities in 2014 komt de Muzikantendag On Tour dit voorjaar naar Leiden en Apeldoorn. Met workshops, masterclasses en demopitches worden muzikanten ge´nspireerd en ge´nformeerd over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Slagwerkkrant presenteert i.s.m. collega-bladen De Bassist, Gitarist en Musicmaker ritmesectie-clinics. Op 9 mei in Apeldoorn, op 6 juni in Leiden.
Zaterdag 6 juni doen Hans Eijkenaar en Michel van Schie een ritmesectieclinic, van 12.00-12.45 uur!

De Muzikantendag On Tour staat vier keer per jaar steeds op een andere plek in Nederland en is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap.  

Hans Eijkenaar & Michel van Schie
Vijf jaar lang waren ze het ritmetandem achter Anouk. De laatste jaren staan ze voor de schier onmogelijke opdracht de honderden liedjes tijdens de Voice Of Holland op te nemen en live te begeleiden; iets waarbij je als ritmesectie naadloos moet kunnen samenwerken. Twee totaal verschillende soorten klussen. In hun ritmesectie-clinic lichten Eijk en Van Schie toe hoe dit soort gigs zich tot elkaar verhouden en hoe je daarbij te werk gaat.
zaterdag 6 juni, 12.00-18.00 uur, Gebr. De Nobel, Leiden
de clinic van Eijkenaar/VanSchie begint om 12.00 uur.  

Verder op de Muzikantendag
De dag wordt geopend door Jan Douwe Kroeske. Traditioneel wordt de Muzikantendag afgesloten met het Demopanel, waarbij vier experts plenair feedback geven. In Leiden zijn dit Kelsey Coockson (3FM/Serious Talent), Max van Bossé (Paradiso), Arjan de Ruiter (NPO Radio 2) en Menno Visser (3voor12).

Panels en workshops
De Muzikantendag on Tour biedt muzikanten zakelijke en artistieke bagage in de vorm van panels en workshops. Musicmaker presenteert een panel over het schijven van muziek in opdracht, met Basil Kühne, Arriën Mollema en Perquisite. Dries Bijlsma (producer Typhoon), laat zien hoe hij te werk gaat in een workshop produceren. De Basist en Slagwerkkrant presenteren een clinic over bas en drums door Hans Eijkenaar en Michel van Schie. Airplay kan je veel opleveren als act, maar hoe wordt je op de radio gedraaid? Muzieksamenstellers van 3FM, NPO Radio 2 en Pinguin Radio lichten dit toe. Buffi Duberman geeft haar populaire workshop "Rock Your English" waar ze ingaat op het schrijven van Engelse teksten. Als muzikant moet je tegenwoordig ook een ondernemer zijn. Ruud Hoevenaar (EZ Boekhouding) en Sem Bakker (Rohe Advocaten) geven inzicht in de zakelijke kanten van het muzikantschap. Eerder bevestigd zijn de panels "Geld verdienden doe je zo", "De meerwaarde van een platendeal" en "Het managersforum". 

Advies op maat
Ruim zestig professionals zijn aanwezig voor persoonlijk advies en feedback op demo's en promotieplannen. Je kunt je muziek laten horen aan vertegenwoordigers van NPO Radio 2, Tin Ear Management, Popronde, Subroutine, Full Spectrum, Noah's Ark, Dox Records, 3FM, Sony Music, Universal Music, 3voor12, Warner , AT Bookings, Massive Music, Top Notch en nu.nl. Marketingexperts van onder meer Piece of the Puzzle, Misc en de Herman Brood Academie checken bio's, promotiefoto's, online branding en social media strategie. Nieuw is de mogelijkheid om een afspraak te maken met een medewerker van het Sena Muziekproductiefonds voor hulp bij je aanvraag voor een subsidie voor een plaatopname.

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 10,- (Ticketmaster). 
Leden Buma en Sena hebben gratis toegang 
(Aanmelden via www.bumastemra.nl of www.sena.nl)

Zaterdag 6 juni, 12.00-18.00 uur, Gebr. De Nobel, Leiden

www.muzikantendag.nl 

 

Al voorbij: 

Triggerfinger clinic Apeldoorn
Paul Van Bruystegem, ofwel Monsieur Paul of Lange Polle, is de boomlange bassist die met zijn vette, grijzige bassound de fundatie van gewapend beton van Triggerfinger vormt. Mario Goossens’ spel is soms stuwend, soms trekkend, altijd dynamisch en met een overrompelende energie. Samen vormen ze de rotsvaste rimtesectie van Triggerfinger. In de clinic lichten ze toe hoe ze te werk gaan.
zaterdag 9 mei, 12.00-18.00 uur, De Gigant, Apeldoorn