aanmelden
Eric Vaarzon Morel workshop, concert en jam
Guitar Academy Secret Society op donderdag 9 april
Events 26-03-2015 08:03
In De Kring op het Leidseplein in Amsterdam organiseert The Guitar Academy i.s.m. Gitarist workshop-concert-sessie series. Ditmaal met flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, die donderdag 9 april tevens zijn nieuwe album ‘El Aguador’ presenteert. Het concept: einde middag workshop, ’s avonds concert en jamsessie.

Deze Guitar Academy Secret Society avond staat in het teken van de spaanse traditie, de flamenco. 

Eric Vaarzon Morel
Gitarist Eric Vaarzon Morel en de flamenco staan centraal op deze mooie middag en avond. Vaarzon Morel is een Nederlander met Spaanse wortels en na een lange en succesvolle carrière nu een internationaal bekende flamencogitarist. Hij maakte zich de flamencotraditie eigen en weet in binnen- en buitenland mensen te betoveren met slechts zijn gitaar als sprekend instrument. In 2010 bracht hij succesvol een flamenco-opera, 'El Greco de Toledo', op de planken. Deze meestergitarist geeft een solo-optreden en een speciaal duo optreden met Wim den Herder. Hierbij zal Wim's stuk 'mozzarellameisje' een Spaans tintje krijgen. De avond wordt vervolgd met een ritueel met spontane optredens van verschillende talenten uit de 'gitaarscene'.
Eric Vaarzon Morel zal tijdens deze avond zijn nieuwe album 'El Aguador' presenteren.  

Persoonlijke ontmoeting
De Guitar Academy geeft jou de kans om hem persoonlijk te ontmoeten in een gezellige sfeer op een in De Kring op het Leidseplein in Amsterdam. Er is een soloconcert van de special guest en daarna een dynamische sessie met gitaristen uit onze scene. Eerder waren Stochelo Rosenberg, Tommy Emmanuel, Harry Sacksioni en Michael Fix te gast in deze intieme setting.

De scene
Gitaristen uit onze gitaarscene die vaak meespelen in de sessie na het concert: Wim den Herder, Lars de Rijck, Steven van der Hoeven, Ron Baggerman, Karlijn Langendijk, Gabriel Harmsen en Vera Stakenborg. 

9 april, de Kring, Amsterdam
17.00 uur: workshop, € 20,-
20.30 uur: concert € 15,-
22.00 uur sessie & after party
www.guitaracademy.nl