aanmelden
Opening Gitarist Stage bij Max Guitar
Opening 9 april met JD Simo, Ryan Roxie, Gibson Custom Shop Event
Events 04-04-2016 16:04
Gitarist presenteert met trots haar eerste Gitarist Stage. Bij Max Guitar in Scheveningen zullen heel regelmatig clinics en mini-concerten gaan plaatsvinden op het Gitarist Stage: georganiseerd door Max Guitar, tot stand komend in samenwerking met Gitarist!De aftrap geven we op zaterdag 9 april in een uitgebreid programma. De hele dag vindt bij Max Guitar het Gibson Custom Shop Event plaats en op de Gitarist Stage kun je clinics bijwonen van topgitaristen JD Simo, Ryan Roxie, John Klaver en Tim Akkerman.

Klik hier om tickets à € 10,- te bestellen

Meteen de zondag erna, 10 april, zijn het Pinata & Fantine Tho en The Grit (Michel Krabben) die aantreden op de Gitarist Stage, een week later, 17 april, gevolgd door The Montrol Kid (Erik van de Broek). Op zondag 24 april is het de beurt aan Steve Armor en zondag 1 mei is het de Santana Tribute Band die een optreden verzorgt. Op 17 juni komt Gareth Pearson een clinic doen. De zondagmiddagen op de Gitarist Stage bij Max Guitar worden super! Bekijk de volledige lijst aan het slot van dit artikel. En kom vooral langs!

Gibson Custom Shop Event za 9 april
JD Simo, Ryan Roxie, Tim Akkerman en meer
Met het Gibson Custom Shop Event wordt de aftrap gegeven voor de Gitarist Stage bij Max Guitar in Scheveningen. Wat kun je verwachten die dag? Natuurlijk van alles rondom de Gibson Custom Shop met allerlei vintage gitaren die je kunt betasten, Gibsons Luthier Andy Knapp die je gitaar behandelt, alle vragen die je kunt stellen, en natuurlijk clinics van Gibson-gitaristen!

Programmschema: 

12:00 Opening Gitarist Stage
12:15 Welkomstwoord – Start van de Gibson Cash Discount actie!
12:20 Gibson – Ryan Roxy (Alice Cooper)
13:00 John Klaver – Beste Bluesgitarist 2015 (Dutch Blues award)
13:30 Robbert – True Historic clinic
13:45 59-60 Bursts vs True Historic – Shoot out
14:00 Tim Akkerman – Gibson acoustic
15:00 J.D Simo – Gibson J.D Simo signature – Rig rundown, Gear Talk
15:30 Eelco Gelling Q&A + Cuby Box Give away!
15:45 John Klaver – Beste Bluesgitarist 2015 (Dutch Blues award)
17:00 Gibson – Ryan Roxy (Alice Cooper)

 

JD Simo
Simo (de band) maakte vorig jaar al indruk als voorprogramma van Walter Trout, maar in april komt het trio als hoofdact naar Nederland toe. Op 9 april staat Simo in Paradiso, op 11 april in de Tilburgse Little Devil. De band zal daar hun gloednieuwe album ‘Let Love Show The Way’ presenteren, waarop soulvolle, Brits aandoende bluesrock wordt gecombineerd met de uitgesponnen improvisaties van psychedelische rock.


Voordat de concerten beginnen is JD Simo zondagmiddag 9 april aanwezig op het Gibson Custom Shop Event bij Max Guitar voor een clinic op de Gitarist Stage. Kevin Pasman sprak met JD over wat hij van plan is bij deze clinic en zijn muzikale filosofie.

“Over een paar maanden brengt Gibson een signaturemodel van me uit”, aldus JD Simo, die net als het gitaarmerk uit Tennessee komt. “Een replica van mijn oude ES-335. Momenteel speel ik op het prototype. Verder speel ik op een aantal oude Les Pauls en een ES-345. Bijna al mijn helden speelden op Gibson, dus het is een eer om met ze te werken.”
Ook naar het bezoek aan Max Guitar kijkt Simo heel erg uit: “Ik ben er nog nooit geweest, maar ik heb er heel veel zin in. Ik heb dit keer een goed excuus om langs te gaan.

“Als ik clinics doe, wordt dat vaak beïnvloed door de ruimte waarin ik sta”, licht hij toe. “Net als bij optredens. Als ik met andere muzikanten praat, benadruk ik altijd dat het om het delen van een gevoel gaat. Het is tegenwoordig makkelijk om dingen te overanalyseren en in bekende motieven te vervallen die je hebt geleerd, terwijl je juist dingen moet leren om vrij te zijn voor als je voor een publiek speelt. Verder vind ik aandacht voor nuances belangrijk. Kleine dingen als vingervibrato en frasering worden vaak een beetje ondergesneeuwd door technisch ingewikkeldere dingen, maar het zijn wel hele belangrijke bouwstenen voor muziek.”

Die vrijheid tijdens het spelen kenmerkt volgens Simo ook het belangrijkste verschil tussen de naar hem vernoemde band en zijn verleden als sessiemuzikant. “Het is alweer een tijd geleden dat ik op werk van iemand anders heb gespeeld”, geeft hij toe. “Het enige wat hetzelfde was, was dat het allebei om muziek maken ging. Daarnaast kon het niet verder uit elkaar liggen. Als sessieman ben je net een loodgieter: je komt langs met je gereedschap en voert daarmee een hele specifieke klus uit. De band probeert juist altijd zo vrij mogelijk te zijn. We willen de muziek laten gaan waar het heen moet. Of we nu opnemen of optreden, het gaat erom dat we nergens in beperkt worden en dat we open staan voor waar de muziek heen moet. Zo is iedere avond een nieuwe show en een nieuw canvas om op te schilderen.”

 

Ryan Roxie
Gitarist bij Alice Cooper (vanaf ’96), voorheen bij Slash’s Snakepit, maar vooral ook bij zijn eigen band Roxie77 (vanaf 2002). Ryan Roxie heeft zijn sporen wel verdiend in de Amerikaanse rockwereld. Luister naar de ep ‘The Ameriswede’ uit 2014! Hij is tevens consultant bij Gibson en doet regelmatig clinics voor ze. Zo ook 9 april op de Gitarist Stage bij Max Guitar!

Tim Akkerman 
Tim Akkerman, bekend van zichzelf en voorheen natuurlijk van Di-rect is de derd e clinician op deze rijk gevulde dag. 

April: 9, Max Guitar Gitarist Stage 
Tickets € 10,- online te bestellen bij: 
www.maxguitarstore.com

 

Nieuwste toevoeging aan het programma van het Gitarist Stage bij Max Guitar: Gareth Pearson, 17 juni