Joe Satriani ontvangt Sena European Guitar Award

Interview uit Gitarist februari 2018

Events 11-04-2018 11:39

De Amerikaanse supergitarist Joe Satriani is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2018. Hij krijgt op donderdag 12 april de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt. Satriani, wellicht de technisch meest onderlegde gitarist ter wereld, is daarmee de opvolger van Joe Bonamassa, die vorig jaar de award uitgereikt kreeg.
Lees hier op Gitarist.nl het interview dat we in februari 2018 publiceerden.

Joe Satriani is al ruim veertig jaar een van de meest verhalende gitaristen ter wereld. Op zijn zestiende studioalbum ‘What Happens Next’ staan twaalf instrumentale anekdotes die nog compacter, kaler en knallender klinken dan we van hem gewend zijn. Na een progressieve rockperiode wilde ‘Satch’ weer terug naar de basis. Daarbij vergat de immer zelfreflecterende sterspeler ook niet vooruit te kijken.

In Gitarist 323, februari 2018, hebben we een 4-pagina's lang interview gepubliceerd naar aanleiding van het nieuwe album en de G3 tour, waarmee hij ook Nederland aan heeft gedaan inmiddels. 

Bij het ter perse gaan van dat interview was de nog niet bekend gemaakt dat hij de Sena Performers European Guitar Award (SEGA) zou gaan krijgen. Jack Pisters, voorzitter van de SEGA, over Satriani: Hij is ongelofelijk innovatief en inspireerde velen om de mogelijkheden van het instrument intens te onderzoeken. Hij sloeg een brug tussen de klassieke gitaarhelden en de shredders van de nieuwe tijd. Prachtige toon, melodieën en composities vol humor en spannende vondsten staan centraal in zijn werk.”

Satriani krijgt de award 12 april in Gebouw-T, Bergen op Zoom, waar hij ook met zijn band zal spelen en waar tal van gitaristen een gastrol vervullen. De avond is onderdeel van de Sena Performers Guitar Week, waar Gitarist partner van is. De avond is al uitverkocht.

Lees het interview door Patrick Lamberts uit Gitarist februari 2018 nu online. Klik op de download button linksboven en haal de pdf binnen. 

Luister hier naar het nieuwe album ‘What Happens Next’.

 

https://sega-award.com

 

zoeken
zoeken