aanmelden
Rockin the Blues festival met topgitaristen Walter Trout, Jonny Lang en Kris Barras
Zowel veteranen als fris talent te zien op de planken van 013
Events 22-04-2019 08:04
Op zaterdag 1 juni staat poppodium 013 in het teken van de bluesgitaar. Het Rockin the Blues festival, waar we met Gitarist partner van zijn, beleefde in 2018 al een succesvolle tour en de 2019 editie zal menig gitaar -en bluesliefhebber tevreden stellen. De avond in Tilburg is onderdeel van de Europese Rockin the Blues tournee, georganiseerd door de Mascot Label Group/Provogue.

Op het Rockin' the Blues festival wordt blueslegende Walter Trout vergezeld door de 37-jarige Jonny Lang en de ex-kooivechter Kris Barras.

Tickets bestel je hier: www.rockintheblues.com


Wie precies?

Walter Trout, bekend van nummers als 'We're all in this together' en 'Me, my Guitar and the Blues' is het kloppend hart van de moderne bluesrockscene.

Deze veteraan heeft zijn strepen verdiend en wordt gerespecteerd door de oudere garde en geëerd door de jonkies. In 2014 nam de bluesgitarist een plaat op met gastrollen van o.a. Kenny Wayne Shepherd en Joe Bonamassa. 

 

Jonny Lang (37) bracht op 15-jarige leefttijd een platina album uit. Het album met de titel 'Lie to me' bevat geen blues-clichés, maar een compleet eigen stjil die Lang introduceerde in de blueswereld.

Op latere leeftijd heeft Lang zijn stijl uitgebreid met een focus op moderne R&B, met invloeden van Stevie Wonder en toegevoegde blues-achtige riffs. Deze nieuwe aanpak van Lang is te horen op zijn plaat 'Signs'.

 

Spierbonk Kris Barras werd in 2017 benoemd tot een van de vijftien beste bluesgitaristen op aarde door Music Radar. Daarnaast heeft Barras een fenomenaal jaar achter de rug: vorig jaar bracht hij ‘The Divine And Dirty’ uit en groeide hij uit van spelen in kleine barretjes naar uitverkochte headline-shows. 

Bericht gaat verder onder video.

Barras was ooit een kooivechter en niet zonder succes; 8000 man publiek was geen uitzondering. Daarnaast is hij bankroet geweest en kwam er veel persoonlijk leed om de hoek kijken. Alle emoties uit het verleden zijn te horen op ‘The Divine And Dirty’ en uiteraard in zijn live shows. 

Rockin the Blues vindt op 1 juni plaats in 013, Tilburg.

Tickets
Bezoek www.rockintheblues.com voor kaarten en informatie.