Guitar Bootcamp Zomerkamp

Gitaarspelen en chillen in de Ardennen

Events 09-08-2019 15:50

Van zaterdag 20 t/m woensdag 26 juli vond alweer het tweede Guitar Bootcamp Zomerkamp plaats, opnieuw in Mellier, een prachtige locatie in de Belgische Ardennen. Gitaar Instituut Dordrecht (GID) organiseerde deze week waarbij een groep van twaalf deelnemers tussen de 15 en 67 jaar oud zich vijf dagen lang onderdompelde in gitaarmuziek en zich de verschillende aspecten van gitaarspelen probeerden eigen te maken met behulp van meerdere docenten, waaronder Richard Hallebeek en Leif de Leeuw. Gitarist was partner van het Guitar Bootcamp.

Het programma was ook dit jaar weer mooi. Zo begonnen de dagen met een goede warming-up begeleid door Mika Pors. Hierna werd de groep in tweeën opgesplitst en begonnen de gitaarlessen, twee keer anderhalf uur per dag. Voor het vakantie gevoel was op dinsdagmiddag tijd ingepland om de omgeving te verkennen - of om heerlijk te oefenen of te chillen.

Goed gereedschap is het halve werk
Op zondag was Angelo van Merrienboer van Panucci Custom Guitars aanwezig om de workshop ‘Gitaar afstellen’ te geven. De gitaren van alle deelnemers werden samen met Angelo goed afgesteld, zodat niemand meer het excuus had dat iets niet lukte omdat zijn of haar gitaar niets zo fijn speelde. Met op-en-top afgestelde gitaren gingen de bootcampers de rest van de week in.

Angelo van Merrienboer bracht alle gitaren in tiptop conditie 

Jammen met Richard en Leif
Op zondag melde fusiongitarist Richard Hallebeek zich bij het kamp, een dag later gevolgd door bluesrocker Leif de Leeuw. Beiden verzorgden samen met initiatiefnemer en bluesgitarist Maarten Pors de lessen. Maandagavond kwam de sfeer er goed in tijdens een jam waar zowel Leif als Richard en Maarten aan meededen. Natuurlijk wilden de deelnemers de mogelijkheid niet laten schieten om met drie profs te jammen en hetwerd een van de hoogtepunten van de week.

Leif de Leeuw laat de fijne keepjes van het gitaarspelen zien

Als toetje was er op dinsdagavond nog Armand Gabeler, die een clinic over Boss pedalen gaf. Een leuke, energieke, demo waarna er nog flink op los werd gespeeld met Armand, Leif en Maarten.

Rapportcijfer 9
Met een gemiddeld rapportcijfer van 9 en quotes als “een inspirerende vakantie met like-minded gitaarenthousiastelingen in een heerlijke ontspannen sfeer” en “ik dacht dat het bijna niet beter kon na vorig jaar - toch gelukt!” is de organisatie van het Guitar Bootcamp Zomerkamp meer dan tevreden en kijkt men alvast uit naar volgend jaar.

zoeken
zoeken