aanmelden
Gitaar spelen als Jimi Hendrix? Kom 2-11 naar de clinic met Randy Hansen!
Tijdens Amsterdam Guitar Heaven in Q-Factory Amsterdam, zaterdagmiddag 2 november
Events 23-10-2019 08:36
Zaterdagavond 2 november speelt Randy Hansen met zijn band het inmiddels uitverkochte ‘50 Years Jimi Hendrix at Woodstock’-concert in Q-Factory Amsterdam. Maar ’s middags kan je een clinic volgen waarin hij het spel van Hendrix laat zien en uitlegt. Tijdens workshopfestival Amsterdam Guitar Heaven, ook in Q-Factory.    

De Amerikaanse gitarist Randy Hansen heeft van Jimi Hendrix zijn levenswerk gemaakt. Al tientallen jaren tourt hij de wereld rond als de ultieme Jimi Hendrix-gitarist. Als je Jimi Hendrix van dichtbij had willen zien, kom je nimmer dichterbij dan bij de Randy Hansen.

‘s Avonds doet hij met zijn trio een volledig concert in Q-Factory, onder de noemer ‘50 Years Jimi Hendrix at Woodstock’. Dat concert is al uitverkocht, dus kom vooral in de middag al langs bij Amsterdam Guitar Heaven om dit fenomeen te zien.

zaterdag 2 november, 14.00-18.00 uur, Amsterdam Guitar Heaven, Q-Factory Amsterdam.
Tickets € 8,50 op
www.q-factory-amsterdam.nl (voor studenten € 5,-)

Jimi Hendrix op Woodstock
Hij was de slotact van Woodstock, in 1969, 50 jaar geleden. Zondagavond laat zou hij moeten spelen, maar alle vertragingen zorgden ervoor dat hij pas maandagochtend 9 uur bij daglicht zijn set zou kunnen gaan spelen. Hij opende met Message To Love, om door te gaan met Hear My Train A Comin’ en Spanish Castle Magic. Halverwege Red House brak de hoge E-snaar van zijn Olympic White Strat. Na Voodoo Child was het de legendarische uitvoering van het Amerikaanse volkslied, The Star-Spangled Banner, die Hendrix onsterfelijk maakte. Hij doorkliefde Woodstock met de rauwe sound van zijn Marshall en Uni-Vibe, en pushte zijn Strat tot het uiterste. Engineer/producer Eddie Kramer, die binnenkort een cd-box met geremixte live-opnames van Hendrix uitbrengt, zegt: “Hendrix op Woodstock was één grote gitaarles.”

Randy Hansen en Jimi Hendrix
Hendrix-fan vanaf het eerste uur is Randy Hansen. Hij was een van de eersten die met zijn band tribute-concerten deed en daar beroemd mee werd. Hij werd de levende Hendrix-experience, goedgekeurd door de Hendrix-familie, die regelmatig zijn concerten bezoekt. In het interview in Gitarist 344, november 2019 legt hij uit waarom we anno nu nog steeds naar Hendrix zouden moeten luisteren: “Daar zijn veel goede redenen voor. Een van de belangrijkste is dat zijn songs je leren om van het leven te genieten. Er is veel meer dan Purple Haze en Voodoo Child. Dat zijn geweldige songs, maar de hits laten maar één kant van Hendrix zien. Mijn favoriet is 1983 (A Merman I Should Turn To Be) waarin Hendrix waarschuwt voor een nieuwe oorlog. Het ‘Band Of Gypsys’-album is mijn favoriet, omdat daar de langste solo’s op staan. Dat album is live opgenomen en is de beste representatie van zijn killer sound, veel puurder dan op andere platen.”

Randy Hansen komt zaterdagmiddag naar Amsterdam Guitar Heaven voor een clinic over het gitaarspel van Jimi Hendrix

zaterdag 2 november, 14.00-18.00 uur, Amsterdam Guitar Heaven, Q-Factory Amsterdam.
Tickets € 8,50 op
www.q-factory-amsterdam.nl (voor studenten € 5,-)

Amsterdam Guitar Heaven en Woodstock
Er is nog veel meer te beleven tijdens Amsterdam Guitar Heaven! Behalve Randy Hansen zullen tal van andere gitaristen en bassisten het gitaar- en basspel dat furore maakte op het legendarische Woodstock-festival naar voren brengen in workshops.
Zo zal René van Barneveld het bijzondere akoestische spel van Arlo Guthrie onder de loep nemen, is Chris Latul van Massada de aangewezen persoon om Carlos Santana’s stijl te laten horen, gaat Michiel Roelse, redacteur van Gitarist en al jarenlang een Alvin Lee-adept, de uitdaging aan I’m Going Home te analyseren, en zal Leif de Leeuw de oer-Jeff Beck naar voren halen. Jeff Beck? Speelde die op Woodstock dan? Nee, maar hij stond wel op het affiche! De Jeff Beck Group ging net voordat Woodstock plaatvond uit elkaar. Maar we vonden het té jammer om Jeff Beck niet ook een plaats te geven deze dag!

Daarnaast zullen we ook de bassisten van Woodstock in het zonnetje zetten. Zo zal Jay-Tee Teterissa Larry Grahams spel bij Sly & The Family Stone laten horen en zal John Entwistle in een workshop van Ivo Severijns naar voren komen en in het Entwistle-panel met Joep Vullings, Thomas Veenstra en Ivo Serverijns, met moderator Chris Dekker. 

Amsterdam Guitar Heaven is een project van Gitarist, De Bassist, Guitar Matrix, Gitaarschool Nederland en EGTA

Meer informatie over Amsterdam Guitar Heaven vind je elders op Gitarist.nl: klik hier.

zaterdag 2 november, 14.00-18.00 uur, Q-Factory Amsterdam.
Tickets € 8,50 op
www.q-factory-amsterdam.nl (voor studenten € 5,-)